Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

SVT-profilen Jill Johnson skiljer sig – efter 17 år

Artisten, känd från bland annat "Jills Veranda" skiljer sig från sin man. – Det är en enorm sorg för alla, efter så många år. Vi har dessutom levt tillsammans i 20 år, sa Jill Johnson i TV4-programmet "Renées brygga".

Jill Johnson och maken Håkan Werner har varit gifta i 17 år. Men nu ska paret skilja sig och en gemensam ansökan om äktenskapsskillnad har skickats till Skatteverket, skriver Expressen.
– Det är en enorm sorg för alla, efter så många år. Vi har dessutom levt tillsammans i 20 år, sa Jill Johnson i TV4:s "Renées brygga" som sändes i mitten av februari.

"Jag älskar honom fortfarande väldigt mycket"

I samma program förklarar hon att han fortfarande är hennes stora kärlek, men att en separation blivit oundviklig.
– Han är absolut min stora kärlek och jag älskar honom fortfarande väldigt mycket. Det är en sak om man lämnar för att det är misär, men man kan ju hamna i en situation då man måste lämna fast det finns mycket kärlek, och det tror jag är en annan typ av separation.

Väntade med skilsmässoansökan 

De gifte sig 1999. Men sedan början av förra året har Jill Johnson och Håkan Werner varit separerade. Dock är det först nu som de skickat in sin ansökan om skilsmässa och i augusti förra året berättade Jill Johnson om separationen hos Lotta Bromé i P4 Extra.
– Jag och min man separerade i början av året och har bott på var sitt håll till och från under sommaren. Det är en process, jag vet inte var det kommer landa någonstans, men det var en stor sorg och mycket som kom ur mig där när vi skrev låtar i början av året, sa Jill Johnson i P4 Extra.

I somras var Jill Johnson med och spelade in ”Så mycket bättre”. Inte ens då avslöjade hon känslostormarna som skedde bakom kulisserna och produktionen fick inget veta. Martin Nygren, producent för programmet, ska ha sagt att de ”inte kände till det förrän det började sändas”.

Hade kris redan 2007

Trots detta berättade Jill Johnson lite kryptiskt om kärlekskrisen som blossade upp första gången 2007 – åtta år efter giftermålet.
– 2007 hade jag min första livskris. Och jag och min man hade vår första riktigt, riktigt stora kris. Det är fruktansvärt läskigt när man tvivlar på kärleken och undrar om den andra personen älskar en lika mycket fortfarande, sa Jill Johnson i "Renées brygga".