Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT

SVT-personal greps på Mellofest

Två personer uppges ha gripits på efterfesten till Melodifestivalen misstänkta för narkotikabrott. En av dem är knuten till SVT-produktionen, uppger Nöjesbladet.

– Hoppas vi kan lösa det här för det kan förstöra min karriär, ska den SVT-anställda ha sagt till vakterna vid gripandet, enligt Nöjesbladet

Personen ska enligt tidningen vara knuten till SVT:s produktion, enligt tidningen. 

"Små mängder"

Gripandet skedde vid halvfemtiden i en lokal i anslutning till Friends arena. Polisen uppger för GP att det rör sig om två fall av narkotikabrott. En person misstänks för innehav och en för eget bruk.

Personerna behövde inte följa med polisen till stationen utan kunde släppas omedelbart.

– Jag misstänker att det beror på att de hade så pass små mängder på sig, hade det varit mer hade de fått följa med, säger Patrik Eriksson, RLC-befäl vid polisen. 

"Vi har en drogpolicy"

Camilla Hagert som är presschef på SVT beklagar det som inträffat:

– Om vi har personal som tar droger så ser vi väldigt allvarligt på det. Vi har en nolltolerans för droger och kommer följa efterspelet, säger Camilla Hagert till GP. 

Under söndagen framkom att det inte rör sig om någon tillsvidareanställd på SVT:s redaktion, utan en person knuten till produktionen ute på arenorna under årets omgång av melodifestivalen.