Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hedda Stiernstedt och Adam Lundgren spelar två av huvudrollerna i SVT:s "Vår tid är nu". Pressbild.

SVT hintar om fortsättning på "Vår tid är nu"

Den tredje säsongen av SVT:s "Vår tid är nu" blir den sista, enligt tidigare bud. Men nu meddelar kanalens dramachef Anna Croneman att det kan komma att bli en fortsättning på succédramat – fast i ett nytt format.

Efter en säsong som varit betydligt mörkare än sin föregångare sätter "Vår tid är nu" punkt för den här gången. När säsong tre tar vid nästa höst kan det vara dags för sista sittningen på Djurgårdskällaren.

I oktober sade skådespelaren Hedda Stiernstedt, som bland vann pris på årets Kristallengala för sin roll som Nina Löwander, till Aftonbladet att hon inte tror att det blir någon fortsättning efter säsong tre.

- Jag tror inte det faktiskt. Jag tror att de knyter ihop påsen ganska bra i trean. Men jag ska aldrig säga aldrig, och det är inte mitt beslut så vi får se, sade hon då.

När Expressen nu pratar med Anna Croneman, dramachef på SVT, hintar hon om att det kan bli en fortsättning på serien – men eventuellt inte i form av en traditionell säsong. Exakt vad det innebär kan Croneman dock inte svara på.

- Det är massa saker uppe i luften för diskussion och inget är bestämt kring någonting. Någon film diskuterar vi inte, utan det handlar i så fall om ett nytt serieformat, säger hon till TT.

TT: Varför vill ni inte göra en fjärde säsong när serien är så populär?

- Det är en svår avvägning och mycket att ta hänsyn till. Det är en utmaning att hålla fast i seriens dna under en väldigt lång tid, särskilt när rollfigurerna ska åldras över tid och skådespelare som är 25 år ska spela 75.