Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Olsson programleder SVT:s "Studio Eurovision" på plats i Lissabon.

SVT flyttar "Studio Eurovision" till Lissabon

Efter ett års uppehåll är “Studio Eurovision” tillbaka i SVT. Den här gången programleder Malin Olsson på plats i Lissabon. Hon är själv halvportugis och ser fram emot att intervjua på språket.

Två gånger tidigare har SVT sänt “Studio Eurovision”, 2013 och 2016 – båda gångerna när den stora musiktävlingen ägde rum i Sverige. Nu utvecklar SVT i stället konceptet och tar med sig livestudion till Lissabon, både för att komma närmare Sveriges finalist Benjamin Ingrosso, och för att spana in konkurrensen.

- Vi ska också ta tempen på Portugal som värdnation. Vilka är portugiserna, hur laddar de upp? Det här är jättestort för portugiserna eftersom det är första gången de har vunnit Eurovision, och de är extremt stolta över att få arrangera. Vad hittar de på när de väl får chansen efter så många år av nederlag? säger Malin Olsson.

Det kommer att bli två stycken timslånga sändningar med start söndagen innan Eurovisionveckan drar igång.

Malin Olsson har arbetat med Eurovision Song Contest för SVT bland annat i Tyskland 2011, Azerbajdzjan 2012 och Danmark 2014. Dessutom har hon suttit bänkad framför tävlingen varje år sedan hon var tio.

- Det känns som min hemmarena. Sedan är det extra stort eftersom det här tillfället inte kommer att komma igen, att jag får göra det här för mitt hemland, i mitt hemland, säger hon.