Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oliver Stone har kritiserats för att ha skapat ett idolporträtt av Vladimir Putin i sin intervjuserie med presidenten. Arkivbild.

SVT försvarar visningen av Putinporträtt

I söndags sände SVT de två första delarna av Oliver Stones omstridda dokumentär om Rysslands president Vladimir Putin. Såväl filmen som beslutet att sända den i svensk tv har kritiserats, men SVT försvarar visningen.

- Man får ju ta det för vad det är, säger Axel Arnö, projektledare på SVT Dokumentär, till Sveriges Radios Kulturnytt.

Intervjuserien "Putin enligt Oliver Stone" har fått kritik, inte minst i Stones hemland USA, för att vara ett idolporträtt och en propagandamegafon för den ryske ledaren.

"Oliver Stone jamsar med Putin i fyra timmar", säger kritikern och Rysslandskännaren Fredrik Wadström i en recension i Kulturnytt. Han pekar även ut flera rena sakfel som Putin får leverera oemotsagd.

"Funderar om det är för detta vi betalar tv-avgift", twittrar journalisten och författaren Kalle Kniivilä, som skrivit mycket om Ryssland.

SVT:s Axel Arnö håller med om kritiken och säger att tycker att det är pinsamt när Stone inte ställer följdfrågor till Putin.

- Men i allt det material som vi sänder på SVT så måste man ju ändå sätta in det här i sitt sammanhang. Vi har ju sänt otroligt mycket kritiska filmer om Vladimir Putin och ryska staten, säger han till Kulturnytt.