Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FOTO: Arkivbild (TT)

SVT-chef slutar – efter trakasserianklagelser

En högt uppsatt chef på SVT har sagt upp sig. Detta efter att han anklagats för att ha skickat sex-sms och bilder på sitt kön till kvinnliga kollegor, skriver Expressen.

Under tiden som anklagelsen varit under snabbutredning har han tagits ut tjänst. Nu kommer SVT att anmäla honom, skriver kanalen på sin hemsida.

– Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och kommer därför som företag att polisanmäla personen i fråga. SVT erbjuder de utsatta kvinnorna stöd och vi är tacksamma för deras mod att berätta, säger SVT:s HR-och Kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala, till kanalen.

LÄS MER: Martin Timell plockas ur tjänst: "Enda rimliga lösningen"

Haft flera ledande roller

Under de senaste åren har mannen i fråga haft flera ledande roller i framgångsrika program på SVT. Efter en befodran har han idag en chefsroll på SVT. Men nu lämnar han alltså – en dag efter attt ha tagits ur tjänst.

– Det var medarbetare som gick till sin chef och berättade att de hade blivit utsatta för sexuella trakasserier, säger Sabina Rasiwala till Expressen.

Mannen anklagas, förutom för sex-sms och könsbilder, för att ha kramat, kysst och gjort annat som är olämpligt för någon i hans position, något Dagens ETC var först med att rapportera.