SVT-chef slutar – efter trakasserianklagelser

En högt uppsatt chef på SVT har sagt upp sig. Detta efter att han anklagats för att ha skickat sex-sms och bilder på sitt kön till kvinnliga kollegor, skriver Expressen.

ANNONS
|

Under tiden som anklagelsen varit under snabbutredning har han tagits ut tjänst. Nu kommer SVT att anmäla honom, skriver kanalen på sin hemsida.

– Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och kommer därför som företag att polisanmäla personen i fråga. SVT erbjuder de utsatta kvinnorna stöd och vi är tacksamma för deras mod att berätta, säger SVT:s HR-och Kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala, till kanalen.

LÄS MER:Martin Timell plockas ur tjänst: "Enda rimliga lösningen"

Haft flera ledande roller

Under de senaste åren har mannen i fråga haft flera ledande roller i framgångsrika program på SVT. Efter en befodran har han idag en chefsroll på SVT. Men nu lämnar han alltså – en dag efter attt ha tagits ur tjänst.

ANNONS

– Det var medarbetare som gick till sin chef och berättade att de hade blivit utsatta för sexuella trakasserier, säger Sabina Rasiwala till Expressen.

Mannen anklagas, förutom för sex-sms och könsbilder, för att ha kramat, kysst och gjort annat som är olämpligt för någon i hans position, något Dagens ETC var först med att rapportera.

ANNONS