Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Svenska tv-profilen är död

Annie Wegelius har gått bort i sviterna av cancer. Hon blev 58 år.

Annie Wegelius, svensk tv-profil och före detta programdirektör på SVT, har gått bort. Det skriver tidningen Expressen. Hon blev 58 år.

Hon var med och startade upp TV3 år 1986 i London. Fram till 1990 var hon dessutom programchef för kanalen. Därefter startade Annie Wegelius ett eget produktionsbolag, Wegelius Television, som producerade program i hela Norden.

Var med och grundade Kristallengalan

Åren 2007 till 2013 var Annie Wegelius programdirektör på SVT och 2016 tog hon emot hederspriset på tv-galan Kristallen, som hon dessutom var med och grundade tillsammans med SVT, TV3, TV4, Kanal 5 och Sveriges tv-producenter.

LÄS MER: Sommar i P1 10/8: Annie Wegelius

Annie Wegelius har även haft eget sommarprat, närmare bestämt 2014, då hon pratade om den cancer hon fått tillbaka som hon trott hon var botad från.

– Jag väljer därför att fortsätta leva mitt liv på det sätt som jag alltid har gjort, oavsett i vilken roll det är - entreprenör, chef, mamma, partner, väninna, patient, nämligen med höjd blick och fokus på framåtrörelse och möjligheter. Jag har aldrig varit bra på matematik. Det är äntligen en fördel nu då devisen måste bli: Räkna inte dagarna, låt dagarna räknas! sa hon i sommarpratet.

"Hon var en väldigt vänlig och trevlig person"

Till Expressen berättar programledaren och kollegan Robert Aschberg om sorgen efter beskedet.

– Det var mycket tråkigt höra. Jag visste att hon varit sjuk länge, men jag hoppades så klart att hon skulle rida ut det. Hon var ju med från starten på TV3 och har betytt oerhört mycket för hela tv-branschen. Hon var en väldigt vänlig och trevlig person, säger han.