Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/18

Svenska supermodellen pryder Playboys omslag

Supermodellen Kelly Gale har gått från att vara mobbad till att som yngsta modellen någonsin gå en visning för Victoria´s Secret. Nu pryder hon omslaget till världens mest prestigefyllda herrtidning som Playboys "Miss September".

21-åriga Kelly Gale har gått från att vara mobbad för att hon var för lång och mörk till att göra storslagen modellkarriär. Hon tog revansch mot mobbarna för länge sedan, redan som 12-åring blev hon upptäckt av en agent på ett café i Göteborg och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Som yngst någonsin var hon en av stjärnorna på Victoria´s Secrets världsberömda runway show. Nu kan Kelly Gale även lägga till Playboy på sin meritlista - i september pryder hon omslaget som prestigefyllda herrtidningens "Miss September". 

"Stolt att vara en del av Playboys nya profil", skriver Kelly Gale på Instagram.

 

I en tidigare intervju med GP har Kelly Gale berättat att hennes första Victoria´s Secret-visning var en milstolpe i livet. 

– Jag hade haft det målet framför ögonen sedan jag var fjorton år. När jag var sjutton började jag arbeta aktivt inför castingen. Jag gick upp klockan fem för att träna varje dag innan skolan och gjorde mycket research för att ha koll på vad som krävdes.

2013 blev hon antagen - som den yngsta någonsin att få gå visningen. 

– Jag var helt fylld av alla känslor på en gång. Nervös och trött och rädd och lycklig. Kroppen var helt full av adrenalin. Världens bästa känsla.

 

Saturdays with Miss September Kelly Gale @kellybellyboom. 📽 by Chris Heads @chrisheads

Ett filmklipp publicerat av Playboy (@playboy)

 

Under uppväxten blev Kelly Gale mobbad, slagen och retad för sitt utseende. Redan på lekis började barnen ge henne smeknamn på grund av hennes hudfärg. Hon har tidigare berättat för GP att hennes mamma blev chockad när hon fick höra vad hon kallades för.

- Hon förklarade att det var för att jag var mörk som de sade så där. Men hon var noga med att berätta att det var fint att vara mörk. Att jag skulle vara glad och stolt över hur jag såg ut.

I skolan var Kelly Gale utstött, bland annat på grund av att hon var så lång. När hon skulle börja sjätte klass bytte hon till en internationell skola med förhoppningen att allt skulle bli bättre. Men där byttes utstöttheten mot mobbning.

LÄS MER: Kelly Gale om uppväxten kantad av mobbning och vägen till Victoria´s Secret

Den kropp som hela barndomen fått henne att känna sig fel och ful har varit en förutsättning för en enormt framgångsrik modellkarriär. Kelly Gale har bland annat gått visningar för Chanel, Tommy Hilfiger och gjort kampanjer för Ralph Lauren, Victoria’s Secret och Bonds. Hon har varit på omslaget till franska, grekiska och japanska ELLE,  French Revue de Modes och Vogue - och nu även Playboy.

I dag är supermodellen från Göteborg ett av modevärldens största namn.

 

One more from my shoot with @playboy 🐰

Ett foto publicerat av Kelly Gale (@kellybellyboom)