Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ann Westin och Kristoffer Appelquist uppträder på galan. (Bild: Robert Eldrim Medljus och TT)

Svenska Standupgalan flyttar till Göteborg

Fredag 19 januari är det dags för Svenska Stand up-galan igen. Denna gång på Stora Teatern i Göteborg.

– Det känns rätt att vara i rikets andra stad. Stand up-scenen i Göteborg växer och frodas och det dyker upp många nya klubbar här, säger Fredrik "Fritte" Fritzson.

Han driver tillsammans med Marcus Johansson humorklubben Oslipat i Malmö som arrangerat Svenska stand up-galan de senaste tre åren i Lund.

Är det någon skillnad mellan humorn i Göteborg och den i Skåne?

– Ja, kanske finns det mer av storytelling här, anekdoter ur livet. möjligen inspireras de yngre av komiker som Peter Apelgren. 

Galan leds av göteborgarna Niklas Andersson och Emma Knyckare. Det är också tänkt att lokala klubbprofiler ska synas på scen som till exempel prisutdelare.

Ann Westin och Kristoffer Appelquist står för underhållningen och priser kommer som vanligt att delas ut i sex kategorier: årets manliga, respektive kvinnliga komiker, årets nykomling, årets föreställning, årets media och juryns hederspris. Förra året vann Nour El-Refai och Henrik Schyffert priserna som årets komiker.

Galan har funnits sedan 2002 och arrangerades av Stockholm comedy club fram till 2013. De senaste tre åren har galan hållits  i Lund i samband med humorfestivalen där.

Kommer ni att stanna kvar i Göteborg nu?

 – Det beror på om folk kommer. Vi har väl tänkt att vi ska vara ambulerande men det vore kul om Göteborg blev en av baserna. Storan har en mysig scen, en klassisk teater.

Biljetterna släpps på fredag 24 november.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.