Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson leder P3 Guld-galan. Pressbild.

Svenska popstjärnor hyllas på P3 Guld

Det har blivit dags för Sveriges Radio att hylla det svenska musikåret 2017. I helgen arrangeras P3 Guld-galan i Partille.

Inför årets P3 Guld-gala, den sextonde i ordningen, har Zara Larsson och Axwell & Ingrosso flest vinstchanser – de kan kamma hem tre priser var.

Såväl popstjärnan som dj-duon har tagit stora steg under 2017.

- Det här fistpumpande öset finns visserligen kvar men Axwell & Ingrosso har vågat ta ner tempot lite och blivit lite mer melodiösa, det är ingen självklarhet när man har den statusen som de har i EDM-världen, säger Tina Mehfrafzoon.

- Och Zara fortsätter bara. Hon är bara i början av sin karriär och jag tror att hon har så jäkla mycket potential att bara bli ännu större och bättre.

"Tappa hakan"

Zara Larsson är bland annat nominerad i den kategorin som brukar räknas som den allra tyngsta på P3 Guld – livepriset Guldmicken.

- Om jag själv skulle vinna något så hade jag velat vinna Guldmicken, säger Tina Mehrafzoon och skrattar.

Men P3 Guld är inte bara en massa priser. Galan har gjort sig känd för spännande framträdanden och samarbeten och årets upplaga blir inget undantag.

- Det är speciellt ett nummer som jag tror kommer att få folk att tappa hakan. Alla kommer att vara bra men det här kommer att vara väldigt mäktigt och praktfullt. Sedan får man gissa själv vem man tror kommer att stå för det, säger Tina Mehrafzoon.

"Ted"-skådis

Hon leder galan för fjärde året i rad. De senaste två åren har hon gjort det ensam men i år får hon sällskap på scenen – av "Ted – för kärlekens skull"-aktuelle skådisen Adam Pålsson.

- Det känns jättebra. Jag inser hur skönt det är att vara två för det blir mycket friare. Man avlastas och har någon att bolla med. Jag trivs svinbra med Adam, han är väldigt rolig och kvicktänkt, säger Tina Mehrafzoon.

P3 Guld-galan sänds i P3 och SVT1 på lördag.