Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Svenska modellen Vogues nya "it-girl"

Svenska modellen Cajsa Wessberg är med i novembernumret av legendariska modemagasinet Vogue som deras "it-girl". - Det känns absurt, men skitkul, säger hon till GP.

26-åriga illustratören Cajsa Wessberg från Stockholm är bland annat aktuell som modell i HM:s höstkampanj. På Instagram hyllas hennes bilder av tiotusentals följare och hon beskrivs som "en naturlig skönhet". I det senaste numret av modemagasinet Vogue blir hon intervjuad och benämnd som en it-girl: "Denna svenska it-girl och Instagramstjärna är vår nya favorit och skönhetsrebell", skriver Vogue bland annat. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hur känns det egentligen?

- Det känns absurt, men skitkul. Jag är ju en tjej som har mjukiskläder och är snorig liksom, säger hon och skrattar. 

Hur gick det till när Vogue hörde av sig?

- Jag fick ett mejl om att de ville göra en intervju. Jag var jättenervös inför samtalet och försökte komma på vilka frågor de skulle ställa och vad jag skulle svara. Men det gick bra.

Ett av världens största modemagasin skriver att du är en it-girl, håller du med?

- Haha. Om jag får mycket härliga mejl kan jag känna mig väldigt cool och "itig". De senaste dagarna har jag nog gjort det. En it-girl kanske är ute och festar mer förresten, det är jag ju inte jag. 

Vad betyder det för karriären att Vogue hör av sig?

- Det betyder mycket, det är säkert jättebra. När någon säger att man är en it-girl, då är man en it-girl och det innebär att jag kan få jobb på grund av det.

Du arbetar som modell och illustratör, vad är du mest?

- Just nu arbetar jag mest med modellandet. Det är nog mest för att rent ekonomiskt fungerar det att bara jobba en dag i veckan. Då kan jag ta det lugnt de andra dagarna. 

I söndags fyllde du 26 år. Grattis. Hur firade du?

- Jag firade med vänner på lördagen men under min födelsedag var jag ensam på en flygplats i London. Jag var där och fotades för New Look.

I intervjun med Vogue berättar du om hur du rakade av dig håret mitt under ett midsommarfirande.

- Det är en knäpp historia. Jag hade tänkt på att raka av håret i två veckor innan midsommar (vi brukar fira väldigt traditionellt i min släkt) men så tänkte jag att jag väntar till efter midsommar eftersom det var många äldre som skulle komma och sådant där. Men så var det något som hände, jag kände att nu orkar jag inte vänta längre. Medan de vuxna satt och sjöng allsång till dragspel så satte jag mig på rätt ner på backen och så rakade jag av håret. Det var en väldigt punkig stund. 

Fick du några reaktioner? 

-  Någon var jättepositiv och många var tysta och visste inte hur de skulle reagera. Mormor sa nog, vad har du gjort?

Var det en slump att det hände just under firandet?

Jag kan tänka mig att det var en revolt, det blev bara för mycket. Men det var två och ett halvt år sedan dess och jag känner att det är min grej med rakat hår. Hade jag inte rakat av mig håret så hade jag inte varit där jag är i dag. Det gör att jag är lite speciell.

Vad händer framöver, om du får drömma fritt?

- Jag är lite sugen på att dra någonstans, antingen till en vit strand i någon månad eller till London där jag har min agentur. Men det är klart att Vouge är en dröm, jag skulle gärna vilja göra en fotografering för dem. Det vore asfett. Jag har aldrig varit i New York, jag skulle vilja åka dit. Men annars skulle jag säga att jag lever ganska "drömmigt" liv just nu.

 

 

THIS IS SO COOL I COULD DIE! INTERVIEW WITH ME UP NOW ON VOGUE 😱 thank yooou so much!!! Link in bio! @voguemagazine @vogue

Ett foto publicerat av Cajsa Wessberg (@cajsawessberg)