Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Låtskrivarna Didrik Franzén, Teddy Sky, Alexander Papaconstantinou, Anderz Wrethov och Viktor Svensson ligger bakom Cyperns bidrag "Fuego".

Svenska låtskrivare bakom storfavoriten

Årets stora förhandsfavorit i Eurovision Song Contest är till hälften blågul. Fem svenskar ligger nämligen bakom Cyperns bidrag "Fuego".

Cyperns Eleni Foureira kom från ingenstans, raketseglade rakt upp bland favorittoppen och är nu storfavorit i Eurovision Song Contest. Och bakom hennes bidrag står Viktor Svensson, Anderz Wrethov, Alexander Papaconstantinou, Teddy Sky och Didrik Franzén från Sverige.

De är själva förvånade över hur bra det går.

- Vi var extremt nöjda med låten, men sedan handlar det inte bara låten, det är artisten, framträdandet, dansen, ljuset. Så redan efter första repet blev vi faktiskt själva golvade över hur bra det var, säger Alexander Papaconstantinou.

"Sluta i kaos"

Målet var först och främst att göra en upptempolåt med etniska element för att härleda till Cypern, berättar Papaconstantinou.

- Plus att vi ville att låten skulle växa – börja rätt lugnt och sluta i kaos. Det är en rätt klassisk Eurovisionlåt i modern tappning, säger han.

I finalen möter de bland annat Sveriges bidrag "Dance you off", som framförs av Benjamin Ingrosso.

- Jag tycker han gör ett grymt jobb, han har ett snyggt nummer. Go Sverige, säger Teddy Sky.

Vill tävla för Sverige

TT: Hur känns det att vara konkurrent till honom?

- Det är så olika låtar, så olika nummer. Vi hoppas så klart på det bästa, vi är ju från Sverige så vi hoppas ju på det bästa för Sverige, och för Cypern såklart, säger Papaconstantinou.

Och i framtiden? I alla fall Anderz Wrethov öppnar för att tävla för hemlandet.

- Jag försöker dra med de här grabbarna, vi får se hur det blir.