Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Svenska Jennie med i ny succévideo i LA

Jennie Allansson om läraren James Franco, "Svenska Hollywoodfruar" och nattklubbsmötet med Bieber.

Sommaren 2012 flyttade falkenbergaren Jennie Allansson till Los Angeles för att plugga skådespeleri. I Falkenberg gick hon estetisk linje med inriktning teater. I USA har hon gått en collegeutbildning i film och tv. Efter examen fick hon ett arbetsvisum, vilket var målet med utbildningen. 
– Jag skulle kunna jobba som producent eller regissör om jag ville. Men jag vill jobba som skådespelerska, säger Jennie Allansson.
I en kurs hade hon James Franco som teaterlärare.
– Han var precis som man tror, annorlunda. Vi var tvungna att lägga ifrån oss telefonerna när vi klev in i klassrummet så vi inte kunde ta kort till exempel. Sedan fick vi aldrig prata om hans kändisskap. Det var alltid fokus på oss elever. Han är en bra lärare. 

Stort kontaktnät tack vare Kardashians

Men hon tror inte att utbildningen spelar någon större roll för karriären. Kontakter är desto viktigare. Där har Jennie Allansson haft nytta av sin amerikanske pojkvän Robby Parris. 
– Robby är kompis med Lionel Richies son Miles Richie, som också bodde med oss ett tag. Han var tillsammans med en Kardashian förr. Så tack vare dem har jag fått träffa mycket folk. Det hjälper också att Robby själv jobbar med film, säger Jennie Allansson. 
Sedan 13 januari har Jennie Allanssons ansikte setts över hela världen. Hon är med i Life of Dillons musikvideo till låten "Sex for breakfast". Life of Dillion blev stora när Chainsmokers gjorde en remix på deras låt "Overload". Killarna i duon, David Keiffer och Joe Femi, flyttade in i det lägenhetskomplex där Jennie Allansson och hennes pojkvän bor och de blev vänner.
– Låten handlar om att alla vill ha allt på en gång, i dag. Man kan inte vänta. Man vill ha sex till frukost och succé på en gång. 

Hur tänker du kring att vara tjej i en video till en låt som heter sex for breakfast?

– I LA finns knappt den feministiska diskussionen. Det är en mansdominerad stad. Sedan Trump vann har det förändrats lite, kvinnor demonstrerar. Men jag har lärt mig att rollen jag spelar inte har något att göra med mig som person. Jag tycker att är väldigt roligt att gå in i en roll, känna vad hon känner och spela henne fullt ut. 

Videon har gjort succé

Musikvideon har i dag setts nära 650 000 gånger på youtube. Den stora kändisbloggaren Perez Hilton har skrivit om den.
– Efter det ringde en Aftonbladetjournalist. Han frågade om jag inte ska vara med i Svenska Hollywoodfruar. Jag vill gärna vara med i framtiden om vi fortfarande bor i LA. Det känns som att jag är lite ung än, men jag tror absolut att jag hade varit en rolig fru att följa. Tv3-produktionen bor i vårt lägenhetskomplex när de filmar så jag får försöka sälja in mig nästa gång. 
Vad är ditt mål nu?
– På kort sikt vill jag göra en stor reklamfilm som går på nationell tv. Jag skulle också gärna göra en stor musikvideo, för Justin Bieber eller någon annan stor artist. Sedan vill jag göra filmer och tv-serier, men jag måste ha mer kött på benen innan jag kommer dit. 
Hon har inte planer på att lämna änglarnas stad. 
 – Det finns inget du kan jämföra med att bo i LA. Det man såg på tv och film när man var liten är precis vad man lever i här. Vi var ute för två veckor sedan. Två stolar bort satt Justin Bieber och drack Coca cola. Här är han en helt vanlig kille. LA är inte större än Falkenberg, på det sättet. 
Jennie Allansson vill stanna så länge hon kan. 
– Det finns inte alls samma pengar i tv och film hemma, som här. Och jag älskar solen. 
I väntan på fler skådespelarjobb försörjer hon sig med modelljobb och som eventvärdinna.
– Och så betalade musikvideon bra. 
Utöver det har hon en podcast: The swedish girl, där hon intervjuar personer som har flyttat till LA för att lyckas och en blogg som hon precis har startat. 
– Det satsar jag stenhårt på. Podden har 10 000 lyssnare i veckan nu. Det är ganska bra.