Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Sven Melander om SD:s attack: "Jag är inte kommunist"

Efter att komikern kritiserat Sverigedemokraternas debattartikel i Wall Street Journal, kallade partiets Mattias Karlsson honom för kommunist. – Jag tycker det är dåligt omdöme av dem att kasta skit på Sverige i Wall Street Journal och smöra för Trump, svarar Sven Melander.

Efter att komikern Sven Melander i en video kallat Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson för landsförrädare, har sistnämnda gått till attack på Facebook mot Melander. I ett inlägg kallar Mattias Karlsson Sven Melander för kommunist, något han nu kommenterar.

– Det är ett minerat område men jag är inte, och har aldrig varit, kommunist. Och även om jag vore – vad skulle det ha med saken att göra? säger Sven Melander till GP.

Det var på Youtube som Sven Melander kritiserade SD-topparna. I videon säger han att han tycker det är märkligt att Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson baktalar Sverige i en artikel, som publicerades av Wall Street Journal, och att de därmed är "landsförrädare".

Anser att Sverigedemokraterna har dåligt omdöme

Sven Melander jämför det hela med att "heja på Norge i skidåkning".
– Jag tycker det är dåligt omdöme av dem att kasta skit på Sverige i Wall Street Journal och smöra för Trump. Kritisera Sveriges invandring kan de göra i riksdagen. Där har de en bättre plattform, menar Sven Melander.

"Någon humor har de då inte"

Vidare tycker han att hela grejen blivit, som han uttryckte det, skitnödig. Sven Melander säger att han inte känner de båda politikerna och därför inte vill angripa deras personer.
– Ingenstans i videon nämnde jag min åsikt om invandring. Okej, jag är uppväxt i ett socialdemokratiskt hem och har därmed åsikter åt vänster. Men någon kommunist är jag inte. Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson har all rätt att ha sina åsikter, men någon humor, det har de då inte, säger han.