Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven-Ingvars. Pressbild.

Sven-Ingvars släpper ny musik

"Du och jag". Det är titeln på Sven-Ingvars första nyskrivna låt sedan frontfiguren Sven-Erik Magnusson avled i fjol. Med bandets nye sångare, Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson, i spetsen har bandet spelat in både nytt och gammalt material – 20 år efter att bandet senast spelade in ny musik.

I höst färdigställs även en ny skiva, och Oscar Magnusson poängterar att nystarten både handlar om att vårda hans fars livsverk och en svensk kulturskatt.

"Han kommer att vara vår ledstjärna hur länge jag och bandet än håller på med detta. Jag vill ta arvet vidare på mitt sätt och säga: 'Tack för allt pappa!' Det är ju pappas livsverk man tar hand om på något sätt, och det gäller ju även för bandet. Och vårda ska vi göra med hjärta, känsla och noggrannhet", säger han i ett pressmeddelande.

Sven-Ingvars ger sig även ut på turné i sommar på följande datum och platser: 29/6 Torsjö, 30/6 Kiruna, 6/7 Halmstad, 11/7 Sövde, 13/7 Docksta (Skulefestivalen) 19/7 Hamburgsund, 20/7 Tjolöholm, 21/7 Lillhärdal, 28/7 Uppsala, 29/7 Rättvik, 3/8 Arvika, 4/8 Karlskrona, 10/8 Örebro, 11/8 Kalmar.