Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Hellström ger sig ut på en enorm Sverigeturné i sommar – premiären äger rum i Stockholm den 9 och 10 juni. Arkivbild.

Supervecka för musikälskare

Grattis, musikdiggare! I veckan vankas flera festivaler och stora konserter i Sverige. Eller vad sägs om Håkan Hellström, Justin Bieber, Aerosmith, Radiohead, David Guetta och Scorpions?

Gillar man konserter lär man få sitt lystmäte under de kommande dagarna – oavsett vilken genre man gillar.

Redan på onsdag, den 7 juni, drar Sweden Rock i Sölvesborg i gång med bland andra Black Ingvars och Heavy Tiger på scen. Hårdrocksfestivalen pågår sedan till och med lördag med dragplåster som Aerosmith, Scorpions och In Flames.

I Stockholm blir det sedan en riktigt tung konserthelg. Live Nation håller sin dansmusikfestival Summerburst på Gärdet den 9 och 10 juni med världsartister som Justin Bieber, David Guetta, Deadmau5 samt Axwell & Ingrosso.

"Kicka i gång sommaren"

Samtidigt kör arrangören FKP Scorpio turnépremiär för Håkan Hellström på Stockholms stadion, den 9 och 10 juni, och en Radiohead-konsert i Globen – det hyllade brittiska bandets första Sverigespelning på 14 år.

- Vi har inte märkt av att det skulle vara för mycket kul på samma gång, utan jag tror att publiken är riktigt laddad inför att kicka i gång sommarens alla konserter och festivaler med en superhelg. Vi har till och med behövt jobba fram extrabiljetter till Håkans konserter eftersom det varit så högt tryck, säger Kajsa Apelqvist, pressansvarig på FKP Scorpio.

"Köpstarka musikfans"

Tina Mehrafzoon, musikjournalist på Sveriges Radio, tror också att publiken räcker till.

- Varje evenemang har ändå sin egen klick fans, tillräckligt stor för att det ska gå runt. Att arrangörerna planerar på det här viset säger också något om hur köpstarka musikfans svenskarna är, säger hon.

Den enda "krocken" hon ser i det digra utbudet är Justin Bieber–Håkan Hellström på lördag.

- Unga tjejer älskar ju båda, säger Tina Mehrafzoon.