Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Människorättsjuristen Parul Sharma.

"Superbowl är en bordell och OS en utrensning av fattiga"

Recension: Människorättsjuristen Parul Sharma går till rasande attack mot stora idrottsevenemang i sitt Sommarprat.

Samma dag som OS i Brasilien invigs levererar Parul Sharma en rasande attack på alla stora idrottsevenemang. Berättar om de 1,5 miljoner bönder som tvångsförflyttades inför OS i Kina. Hur dricksvattnet fördärvades och oersättlig skog skövlades inför OS i Sotji och hur Commonwealth Games i Indien tog flera hundra fattiga byggares liv. "Superbowl är en bordell och OS en utrensning av fattiga", fastslår människorättsjuristen.

Hon fortsätter sedan med alla företag hon mött som har hållbarhetskoder, men bara i teorin, och undrar hur många människoliv en t-tröja kan kosta. "Hur kan man gå om man saknar ryggrad?"

Det tar en timme innan hon själv försiktigt kliver in i sitt Sommarprogram. Berättar mycket kort om sitt liv som mattvävare. Sina förlamade ben. Hur sista gången hennes far slog henne också var sista gången hon såg honom.

Här vill jag veta mer. men det får jag inte. I stället får jag en väldig massa musik som mest känns som utfyllnad av det 90 minuter långa programmet. Parul Sharma tar upp viktiga ämnen, men i ett Sommarprogram vill jag också ha lite mer människa.