Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anders Bostrom under Summerburst-bygget på Nya Ullevi i maj förra året.

Summerburst-bossen: "Ingen kan fylla Aviciis skor"

Summerbursts festivalgeneral Anders Boström har jobbat med Avicii i flera år. Han förstår dj-stjärnans beslut att sluta turnera. Det finns så mycket annat Avicii vill hinna med i sitt liv, säger han.

Som ansvarig för framgångrika EDM-fesivalen Summerburst och tidigare artistbokare på Stureplansgruppen har Anders Boström jobbar med Avicii under lång tid. Trots det blev han lite ställd av Aviciis beslut att sluta turnera.

- Beskedet kom så plötsligt att jag har inte hunnit tänka så mycket på det, men helt överraskad blev jag väl inte. Jag vet att Avicii har gott om intressen och ont om tid, han vill väl hinna med mer i livet än att bara göra musik och turnera. Man måste följa sina drömmar.

Som artist och dj menar Anders Boström ändå att 26-årige Tim "Avicii" Bergling har få övermän.

- Han är helt fantastisk! Dessutom har det varit en glädje att få jobba med Avicii. Han är väldigt ödmjuk, trevlig och otroligt musikintresserad. Tim Bergling är en god vän som fattar bra beslut.

Så det är ett klokt beslut av honom att sluta spela live?

- Ja, om han vill få ut mer av livet än bara musik så är det nog det. Han har ju redan uppnått så väldigt mycket och var väldigt ung när han började som dj.

Hur viktig har Avicii varit för EDM-musikens popularitet?

- Med hans sätt att ta den elektroniska musiken vidare och att ständigt hålla den intressant har han varit mycket viktigare än vad folk förstår. Närmast ovärderlig, skulle jag säga.

- Dessutom har Avicii hjälpt till att visa upp Sverige, att sätta landet på kartan och visa hur duktiga artister vi har.

Vem kommer att fylla hans skor nu då?

- (skratt) Ja du ... vi får nog hitta ett nytt par. Det finns ingen som kan kan fylla ut Aviciis skor.