Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Succéförfattaren gör det igen – bjuder barn på gratis böcker

Författaren Fredrik Backman bjuder Göteborgs barn på gratis "Bröderna Lejonhjärta"-böcker. – Det förändrar inte världen, jag vet det, men när jag var barn förändrade Astrid Lindgren allt för mig, skriver han på Facebook.

"Min familj och jag har köpt 600 exemplar av ”Bröderna Lejonhjärta”, de kommer delas ut gratis till alla barn som vill ha dem (eller för all del vuxna som inte är barn längre men som vill ge dem till ett barn) på torsdag, fredag, lördag och söndag den här veckan (28 september-1 oktober, eller åtminstone så långt lagret räcker) i tre olika Akademibokhandeln-butiker i Göteborg." Så börjar succéförfattaren Fredrik Backman ett inlägg han skrev på Facebook under söndagen.

Hyllar Astrid Lindgren

Fredrik Backman, känd för böcker som "En man som heter Ove" och "Min mormor hälsar och säger förlåt", skriver hur svårt det är att förklara för barn varför vuxna går på gator och skriker och varför människor hatar varandra. Därför refererar han till Astrid Lindgren, vars bok "Bröderna Lejonhjärta" det är han ger bort, och kallar henne för den smartaste personen han vet.

"Men när man inte vet något så frågar man den smartaste man vet, och jag vet ingen smartare än Astrid. Vi hoppas att några barn som får den här boken också får henne som bästa vän. Och att de skriver egna böcker om några år, som gör oss andra smartare.", avslutar Fredrik Backman.

Inte första gången Backman ger bort böcker

Inlägget har i skrivande stund nästan 20 000 reaktioner och närmare 3000 delningar. Det är inte första gången Fredrik Backman delar ut böcker. I april uppmanade han barn och föräldrar att gå till en utvald bokhandel i Stockholm, ta en valfri bok och hälsa att han skulle betala för den.

GP har sökt Fredrik Backman.