Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Strasse söker spelplats

En liten smygspelning. Så var det tänkt. Men nu söker Göteborgska kultbandet Strasse efter större lokal.
Under året släpper gruppen nytt material. Det hade man tänkt fira med en smygrelease på en klubb i Göteborg till sommaren. Men nu har det publika intresset för Strasses musikaliska återkomst blivit så stort att man söker större konsertlokal. Bland annat förs diskussioner med Pustervik, men inget är klart än.
Strasse slog igenom som ett av de mest profilstarka New Wavebanden och fick i början av 1980-talet internationell uppmärksamhet. Bandets musik ansågs ligga långt före sin tid och efter debutalbumet spåddes Strasse en lysande karriär.
Annat kom dock emellan och det där stora lyftet uteblev. Först 2001 stod bandet på scen igen och 2005 släpptes den kritikerrosade skivan Transylvanian flower. Förra året var det dags för en singel och i år ska det alltså komma mer nyskrivet material från Strasse. Det var inför den presentationen bandet tänkt sig den mindre release som nu tycks bli en betydligt större spelning.
Utöver det framträdandet tänker sig Strasse ytterligare några spelningar De få konserterna ska bygga på låtar från gruppens 30 år, 1978-2008, låtar som fansen fått önska på gruppens sajt.
- En Strasse greatest hits show, skulle man ironiskt kunna säga. Vi har ju aldrig funnits med på några topplistor och ses fortfarande som en ljusskygg undergroundgrupp, säger Russ Ryden, en av originalmedlemmarna, i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.