Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strömstedt stöder Black Ingvars

Black Ingvars tvingas spela med livvakter efter avhoppet från SD-festivalen i Sölvesborg. Nu får bandet stöd av Niklas Strömstedt. - Det är inte klokt att folk dödshotas, säger den Göteborgsaktuelle sångaren.

För ett par veckor sedan meddelade Black Ingvars att bandet hoppar av Sommarfestivalen i Sölvesborg. Orsaken var att bandet, enligt egen utsago, först inte hade förstått att festivalen arrangerades av Sverigedemokraterna.

- Vi trodde, som på så många andra stadsfestivaler runt om i landet, att det var kommunen som stod bakom, säger sångaren Magnus Tengby till Aftonbladet.

Nu har Black Ingvars valt att flytta sin spelning till Familjefestivalen i Älmhult. Men inte utan problem. Magnus Tengby säger till Aftonbladet att bandet tagit emot stora mängder hot och därför tvingas spela med livvakter på scen.

När GP berättar om det för Niklas Strömstedt direkt efter hans medverkan vid måndagens Lotta på Liseberg suckar sångaren djupt.

- Det är hemskt att folk hotar människor som bara vill spela musik ... det är ju inte klokt.

Efter att Niklas Strömstedt i vintras gjorde om Ace of Base-låten Happy Nation till den starkt SD-kritiska versionen Lyckolandet i TV4:s Så mycket bättre fick han ta emot både hot och hat. Då valde Strömstedt att svara sina belackare på Facebook.

LÄS MER: Strömstedt: "SD-svansen gick bananas"

”Jag är stolt att leva i ett land där de flesta ser det som självklart att alla människor är lika värda. Men jag är också rädd. För rasismen och för hatet som sätter flyktingförläggningar i brand och säger att det finns ett 'vi' som har rättigheter, och ett 'de' som får skylla sig själva att de råkade födas någon annanstans.”

- Folk reagerade på olika vis efter Lyckolandet, och så ska det vara i en demokrati, men jag har fortsatt spela låten på min sommarturné i år och det har inte varit några problem.

Den har också en given plats i Niklas Strömstedts krogshow Storhetsvansinne som har premiär på Trädgår'n 16 september och rullar ända fram till veckan före jul.

- Sticker man ut hakan får man räkna med att få en smäll, så är det. Men samtidigt har jag aldrig fått så mycket kärlek av min publik som efter den låten.