Stort ansvar att spela Manson

ANNONS
|

Den vackra kungakronan är utbytt mot marijuanadoftande skjortor. Stridslustan har övergått till manipulerande och sekteristiskt styrande. För att gestalta den morddömde Charles Manson på bästa sätt har Gethin Anthony, känd som Renly Baratheon i tv-serien "Game of Thrones", gjort en grundlig - och mycket tidskrävande - research.

-Det är verkligen utmanande att spela honom. Jag ville veta hur han blev den han är och vad som hände innan han begick de kända brotten. Men det är väldigt svårt att få en tydlig bild av honom när han har suttit fängslad större delen livet, säger Anthony och fortsätter: -Det är en känslig historia och Mansons namn provocerar många. Därför känner nog alla i serien ett stort ansvar att göra det så bra som möjligt.

Historisk fiktion

Dramathrillerserien "Aquarius", som har Sverigepremiär på C More den 21 augusti, är dock inte helt dokumentär utan väver samman verkliga personer och händelser med påhittade sidohistorier.

Hippierörelsen har brett ut sig över 1960-talets Kalifornien och vid en av alla dimmiga fester försvinner en ung kvinna. När den hårdnackade mordutredaren Sam Hodiak (David Duchovny) får uppdraget att leta rätt på kvinnan stöter han snart på den obehagligt karismatiske Charles Manson och hans "familj" - en samling människor som tycks sakna spärrar.

ANNONS

Att spela mot just Duchovny, som tidigare har gjort "Arkiv X" och "Californication", beskriver Gethin Anthony som "helt otroligt".

-När jag såg honom första gången blev jag alldeles till mig och tänkte "Oh my god, det är verkligen David Duchovny". Som ung var jag ett riktigt "Arkiv X"-fan och nu skulle vi plötsligt spela tillsammans, det är jäkligt häftigt, säger han uppspelt.

Umgås med "Loras"

Brittiske Anthony slog igenom stort i "Game of thrones" för ett par år sedan, och även om han har lämnat den populära tv-serien umgås han fortfarande med flera av dess skådespelare.

-Jag och Finn Jones, som spelar Loras Tyrell, är väldigt nära. Sedan alla briljanta kvinnor jag fick chansen att jobba med. Det är verkligen kul att se dem fortsätta ha ihjäl människor, säger han och skrattar.

Premiär: 21 augusti på C More.

Genre: Dramathriller.

Medverkande: David Duchovny, Gethin Anthony, Emma Dumont, Claire Holt, Grey Damon med flera.

Övrigt: Det amerikanska tv-bolaget NBC meddelade i juli att det blir en andra säsong av serien.

ANNONS