Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Petra Mede leder TV4:s nya underhållningssatsning "Stjärnornas stjärna". Arkivbild.

Storsatsningar i vårens tv-tablå

Våren är de stora underhållningsprogrammens tid. I år får Melodifestivalen och "Let's dance" sällskap av TV4:s storsatsning "Stjärnornas stjärna". Samtidigt fylls strömningstjänsterna med nyheter som "Mosaic" och "Altered carbon".

Januari är som vanligt fullproppad med säsongsstarter – bara den kommande veckan återvänder "Sveriges mästerkock" (TV4), "Sofias änglar" (Kanal 5), "Antikrundan" (SVT) och "Talang" (TV4) i rutan.

I slutet av månaden väntar sedan den andra säsongen av SVT:s hyllade dramakomediserie "Bonusfamiljen".

Blom i Melodifestivalen

I februari är det bland annat nypremiär för "Lyxfällan" (TV3), som fått en ny form lagom till den 24:e säsongen, samtidigt som Claire Danes återvänder till rollen som Carrie Mathison i den sjunde säsongen av "Homeland" (SVT).

Men februari handlar kanske framför allt om Melodifestivalen (SVT). Årets första deltävling avgörs i Karlstad den 3 februari med artister som Kikki Danielsson, Edward Blom och Benjamin Ingrosso.

Underhållning i TV4

Samtidigt storsatsar TV4 i vår med två direktsända underhållningsprogram. Förutom "Let's dance" blir det premiär för helt nya "Stjärnornas stjärna" med Petra Mede som programledare. I programmet ska kända artister ge sig på nya genrer – gör man inte bra ifrån sig risker man att bli utröstad av tv-tittarna.

- Människor tävlar i nya genrer, men ändå inom sitt eget gebit. Det finns en viss prestige, en risk att man kan tappa ansiktet. Man är en sångare, men man ska sjunga i en massa olika genrer under tävlingsperioden, har Petra Mede tidigare förklarat.

TV4 har ännu inte offentliggjort exakt när de olika programmen ska sändas.

Kinnamans Netflix-serie

Strömningstjänsterna fylls också på med nytt material. På Netflix väntar till exempel nya säsonger av "Love" och "Grace & Frankie" samt flera nya serier – däribland "Altered carbon" med Joel Kinnaman i en av huvudrollerna.

Viaplay satsar bland annat på den svenska serien "Advokaten", skapad av Jens Lapidus och Hans Rosenfeldt, och på HBO Nordic blir det storserien "Mosaic", nya omgångar av allt från "Silicon Valley" till "The affair" och dessutom utlovas en ny säsong av "Westworld" – kanske redan i vår.