Programledaren Jeremy Kyles talkshow som bär hans namn läggs ned efter 14 år. Arkivbild.
Programledaren Jeremy Kyles talkshow som bär hans namn läggs ned efter 14 år. Arkivbild.

Storbritannien utreder döda dokusåpadeltagare

ANNONS
|

Brittiska parlamentet har bestämt sig för att utreda hur deltagare i dokusåpor och realityprogram behandlas. Anledningen är att en person som deltog i den brittiska talkshowen "Jeremy Kyle" dog strax efter sin medverkan. I avsnittet genomgår personen ett lögndetektortest för att bevisa att han inte har varit otrogen mot sin hustru, men testet visade att han ljög. Mannen hittades död en vecka senare, men dödsorsaken är ännu inte bekräftad. Mannen ska ha pratat med en vän om att han ville ta sitt liv, enligt The MIrror.

Parlamentets medieutskott utreder också två personer som medverkat i dejtingsåpan "Love island", som ska ha begått självmord efter programmet, skriver CNN.

ANNONS

Utredningen ska visa om deltagare i liknande program får tillräckligt stöd före och efter sin medverkan och om branschen behöver ses över och regleras. Tv-kanalen ITV meddelar att man lägger ned "Jeremy Kyle" efter deltagarens död. Programmet liknas ofta vid amerikanska "Jerry Springer" och har sänts på dagtid i brittisk tv under 14 år.

Avsnittet där deltagaren medverkar kommer inte att sändas.

TT

ANNONS