Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stjernberg: "Jag gjorde mitt bästa"

Tre minuter räckte inte för att charma Europa. Med låten "You" landade Robin Stjernberg på fjortondeplats i Eurovision-finalen men schlagerstjärnan klandrar inte sig själv. -Jag är jättenöjd, det finns ingenting att ångra här, säger han.

Tidigt i rösträkningen stod det klart att "You" inte skulle ta hem segern i schlager-EM. Med ett gap på 219 poäng till segrande danskan Emmelie de Forests "Only teardrops" slutade Robin Stjernberg på 14:e plats, med 62 poäng. Hässleholmssonen siktade på en topp tio-placering, men är nöjd med sina insatser på scenen i Malmö arena.

-Jag gjorde mitt bästa, dansarna gjorde sitt bästa. Vi var verkligen i feeling, vad det gäller vårt framförande så kunde vi inte ha gjort det bättre, säger han när TT Spektra träffar honom på lördagsnatten.

"Kommer att ta över"

Stjernberg tog sig till Melodifestivalens final via Andra chansen. På så sätt fick "You" en extra chans att borra sig in i tittarnas hjärtan. Den här gången hade han bara tre minuter på sig. Något som kan vara en möjlig förklaring till de låga poängen.

-Låten förtjänar att på lyssnas på mer än en gång, så att den växer. I Mello fick jag spela upp den några gånger och då fattar folk.

Förhoppningen är att lördagens framträdande ska ge den europeiska publiken blodad tand - 22-åringen planerar nämligen att steg för steg ta över hela kontinenten.

-Jag kommer att jobba mig upp, jag vet att jag inte är där nu. Men jag kommer att ta över, en vacker dag. Jag kommer att ha utvecklats så pass mycket att jag kommer kunna beröra människor över hela Europa. Det finns inget annat som jag brinner för mer än det, säger han.

Mer jobb väntar

Vårt västra grannland var allra mest generösa mot Stjernberg och gav honom hans enda tolvpoängare under kvällen. I Norge har "You" också gått bra på singellistan och landet finns med på listan när sångaren planerar sin framfart över musikvärlden. Framöver väntar intensivt arbete för Stjernberg som i juni släpper sitt debutalbum "Pieces". Men först av allt ska han pusta ut efter den intensiva veckan och fylla lungorna med den ljumma Malmöluften.

-Nu blir det jättefest med alla underbara människor jag har fått lära känna, säger han innan han försvinner ut i natten.