Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra skådespelare och en Uggla har tagit plats på Ericsbergs slott för att spela in "Stjärnorna på slottet".

Stjärnorna har landat på slottet

Fem välkända kulturpersonligheter har intagit Ericsbergs slott för att spela in den elfte säsongen av ”Stjärnorna på slottet”. Under fem intensiva dagar ska de stifta bekantskap med varandra framför kamerorna.

Ett gigantiskt hus i gul puts och en enorm trädgård är spelplan för Johannes Brost, Gunnel Fred, Lia Boysen, Sofia Ledarp och Magnus Uggla när de spelar in årets upplaga av ”Stjärnorna på slottet”.

- Jag blev tagen av den här platsen när jag kom hit. Det är så otroligt vackert och det är verkligen ett riktigt slott, säger Sofie Ledarp när hon står ute i trädgården och blickar upp mot slottsfasaden.

Spöken på slottet

För Lia Boysen är inspelningsplatsen något alldeles speciellt. Hennes mormor växte upp på där och Boysen har själv besökt slottet med henne under sin barndom. Det här blir första gången hon faktiskt sover inne i huvudbyggnaden och hon hoppas att hon får uppleva något utöver det vanliga.

- Jag älskade att höra när mormor berättade spökhistorier om den här platsen. Jag hoppades få sova nära matsalen och biblioteken där det spökar mest, men det blev barnkammaren, säger Lia Boysen.

Gunnel Fred har tackat nej till att vara med i liknande program tidigare. Men nu tar hon plats framför kamerorna.

- Jag ser nog inte fram emot att prata om mig själv, men jag tycker det är så intressant att höra andra människors livshistoria. Vilka val de har ställts inför och deras svåra stunder, säger hon.

"Låter bli att svara"

Magnus Uggla är en av de mer erfarna deltagarna när det kommer till underhållningsprogram. För fyra år sedan deltog han i tredje säsongen av "Så mycket bättre” och det har gett honom viss expertis.

- Jag vet att det är tuffa dagar det här. När vi gjorde ”Så mycket bättre” bestämde vi att man fick fråga vad man ville. Vill jag inte prata om något så låter jag bli att svara. Så kommer jag säga här också.

”Stjärnorna på slottet” kommer att börja sändas kring jul.