Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Deltagarna i "Stjärnornas stjärna": Ola Salo, Ace Wilder, Casper Janebrink, Linda Pira, LaGaylia Frazier, Roger Pontare, Tommy Nilsson och Wiktoria.

Stjärnor tävlar i nya genrer: "Livrädd"

Från country till opera. I TV4:s nya storsatsning "Stjärnornas stjärna" ska artister som Ola Salo, Linda Pira och Roger Pontare försöka bemästra nya musikstilar.

Rocksångaren Ola Salo i en latinolåt? Popartisten Ace Wilder i en visa? Dansbandsmusikern Casper Janebrink som operasångare?

I TV4:s nya program "Stjärnornas stjärna" får svenska artister tävla i nya genrer i direktsändningar. De får därefter feedback av musikjournalisten Jan Gradvall och sångpedagogen Zannah Hultén – sedan är det upp till tittarna att avgöra vem som får stanna kvar i programmet.

- Vi vet inte hur det kommer att se ut, låta eller landa, och det är det som är det spännande i programmet, säger programledaren Petra Mede.

Ola Salo, tidigare sångare i The Ark, tackade ja direkt han fick frågan.

- Jag kände att den här tävlingen skulle passa mig. Jag har alltid varit mer intresserad av vad jag inte kan än vad jag kan, därför har jag varit väldigt nyfiken på att lära mig nya sångtekniker och uttryck, berättar han.

Gick till sångpedagog

Svårast blir nog programmets öppningstema, tror Salo.

- Sångtekniken inom country är väldigt speciell och långt ifrån hur jag brukar sjunga. Jag har jobbat många år med att ha en kraftfull och elastisk röst, medan inom countryn ska sången ibland låta lite pressad, skarvarna ska höras. Det här är ett helt annat sätt att sjunga, säger han.

Rapparen Linda Pira berättar att hon är "skitskraj" inför premiärprogrammet.

- Jag gick till en sångpedagog och frågade: "Kommer jag att klara det här?" Hon sa att om vi jobbar på det kan vi köra, allt handlar om hur mycket tid man lägger ner.

TT: Hur tror du att dina fans kommer att reagera på att du plötsligt gör country eller opera?

- Jag hoppas att de kan se det för vad det är och se långsiktigt, det kommer vara utvecklande för mig och min musik att jag leker inom olika genrer, speciellt inom hiphop där man ofta mixar olika genrer.

Rädd att misslyckas

Wiktoria har tidigare tävlat i Melodifestivalen två gånger, och i den här musiktävlingen tror hon att hon kan utvecklas ännu mer.

- Min första tanke var “nej jag kan inte vara med”. Jag är verkligen en person som är jätterädd för att misslyckas, vilket är jättedumt. Egentligen borde man göra saker för att visa för sig själv att man kan, och det gjorde jag nu.

Trots att artisterna kommer att sjunga i stilar långt ifrån vad de är vana vid, tror inte programledaren Petra Mede att någon kommer att floppa.

- De här artisterna har sådana krav och sätter ribban så högt. Jag tror inte att någon kommer behöva skämmas för sig. Och skulle det vara så är det faktiskt en del av spelet, säger hon.

"Stjärnornas stjärna" har premiär i TV4 lördag den 17 mars.