Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets deltagare i "Stjärnorna på slottet" intog Ericsbergs slott på söndagen. Det ska bli väldigt intressant att se vilka samtal vi kan föra", säger Johannes Brost.

Stjärnor som gräver i själen

Ericsbergs slott har blivit hem för fem stjärnor. Årets deltagare ser fram emot att lära sig mer om varandras levnadsöden och vad som har tagit dem dit de är i dag.

Kamerorna rullar för fullt på Ericsbergs slott nu när nästa säsong av "Stjärnorna på slottet" spelas in. Fyra skådespelare, Sofia Ledarp, Gunnel Fred, Lia Boysen och Johannes Brost är på plats. Likaså är musikern Magnus Uggla.

- Det är väldigt kul, men det är samtidigt ganska spänt att spela in tv dygnet runt, säger Magnus Uggla.

Enligt Expressen bollade SVT årets deltagare med Uggla under castingprocessen för att se vad han tyckte om ensemblen som skulle gästa slottet. Det verkar som att han är nöjd.

- Jag tycker att det känns som att det här gänget verkar vara rätt enkelt. Det verkar inte bli så komplicerat och spänt, säger han.

Sofia Ledarp lockades också av de andra stjärnorna. Det var en stor anledning till att hon tackade ja.

- Det kändes bara så bra. Jag är genuint nyfiken på, och intresserad av, de här människorna. De får mig att känna mig trygg, säger hon.

Filosofiska samtal

Johannes Brost som vanligtvis bor på ett slott i södra Sverige har bytt miljö och fått fyra rumskamrater på köpet. Han ser fram emot en vecka fylld med god mat, gott vin och bra samtal.

- Jag är en sådan där som gillar att tala om filosofi och livet, eventuellt lite om döden. Jag är väl inte så mycket för det här med skandaler, säger han.

Få saker är tabu

Samtliga stjärnor har mer eller mindre erfarenhet av teater, något som Gunnel Fred tror kan öppna upp samtalen.

- På teatern stöter och blöter man många frågor. Därför är det nog få saker som är tabu att prata om rent mänskligt sett. Sedan kan det finnas andra saker som man inte vill prata om. Men det finns ingen fråga som är fel och det tror jag att vi har gemensamt genom vårt yrke, eftersom vi jobbar med att gräva i människosjälen, säger Gunnel Fred.

Vad är viktigt att tänka på när man filmas hela dagarna?

- Att inte tro att man har mandat att tala för någon annan som inte är där, säger Gunnel Fred.

- Framförallt ska jag inte svära så mycket som jag gör. Sen är det är viktigt att ha respekt och fokusera på det ämne man har att göra med, säger Johannes Brost.