Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stjärnans kampanj för storrollen

Shailene Woodley slog igenom i "Divergent". Men för att få rollen i nya storfilmen "Förr eller senare exploderar jag" skrev hon ett desperat brev till filmbolaget. På söndag får filmen svensk premiär.

John Greens "Förr eller senare exploderar jag", där huvudpersonen är en ung och förälskad cancerpatient, låg högt upp på bästsäljarlistorna i USA 2012. En av dem som drabbades av berättelsen var Shailene Woodley, den 22-åriga skådespelerskan, känd från "Divergent" och "The descendants".

Pepprade med brev

För att få en roll i Josh Boones filmatisering av boken använde hon rena Hollywood-metoderna.

-Jag läste manuset för, det är väl, två år sedan. Sedan läste jag boken ett par gånger och blev besatt av den, säger Shailene Woodley. -Jag kontaktade filmbolaget och sa: "jag bryr mig inte om jag blir statist eller pr-konsult - jag vill bara vara med i den filmen på ett eller annat sätt. Om jag så måste laga maten - det gör ingenting".

Shailene Woodley slapp att stå i köket. Men hon var tidigt ute, för när hon fick nyss om projektet hade producenterna inte ens beslutat om en regissör.

-När de gjorde det ville jag skicka mail till honom, men jag insåg att det smartaste var att kontakta författaren först, eftersom han skapat berättelsens värld.

Bortklippt

Shailene Woodley skrev därför ett långt mail till John Green där hon utvecklade hon mycket hon tyckte om boken.

-Han svarade "Tusen tack, men det är inte jag som ansvarar för rollbesättningen"...

Desto lyckligare blev Shailene Woodley när hon sedan äntligen fick rollen, som den hårt prövade Hazel.

Hon behövde positiva nyheter efter att ha blivit bortklippt ur den senaste Spider-Man-filmen, något som då tog henne hårt. Hon såg framför sig att få vara med i en klassisk storfilm och blev mycket besviken när hon plötsligt insåg att alla hennes scener som hon spelat in hade strukits ur den färdiga filmen.

-Det var jobbigt, men framförallt var det en livserfarenhet, säger Shailene Woodley.

Gärna romkom

I framtiden hoppas hon på fler roller som inte är så mörka som hon gjort i "Förr eller senare exploderar jag" och "Divergent".

-Jag skulle vilja göra en komedi, det har jag inte gjort hittills. -Men det måste vara en bra en, fortsätter hon. Kanske som "Little miss Sunshine". Annars hade det varit kul att någon ville göra en "romkom" igen, som de gjordes på 80- och 90-talen. Som "Pretty Woman" eller "Notting Hill". Den typen av filmer görs knappt längre. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med i en sådan film.

På grund av midsommarhelgen får "Förr eller senare exploderar jag" söndag som premiärdag.