Stjärnan avstängd från Instagram

ANNONS
|

I förra veckan blev 31-åriga Bianca Kronlöf avstängd från Instagram. Anledningen? Det vet hon inte.

- Det är väldigt underligt. Det började med att en kompis ringde och frågade vadsom hänt med mitt konto, hon ville titta på några bilder. Hela kontot är raderat och jag kommer inte åt det, säger hon.

Har du inte fått någon varning?

- Jo, förut har det hänt att jag skämtat på ett sätt som folk tyckt varit vulgärt och anmält just den bilden. En gång hittade jag en bild på ett rövhål och tänkte "det var sjukt". Då tog jag bilden och fotade mig själv med den framför min mun. Så skrev jag "Åh jag har snackat så mycket skit i dag" vilket uppenbarligen var ett skämt. Men då plockade de ner den och jag fick en påminnelse om deras policys, säger Bianca Kronlöf.

ANNONS

Hon menar att det är fel att vissa grejer är okej, medan annat är förbjudet.

- Jag har lagt upp saker som inte är så normativa och det är tydligen provocerande. Exempelvis är en sexig urringning acceptabelt, men inte en bild där någon ammar sitt barn. När det egentligen är det vi har bröst till. Det är ju löjligt.

I en veckas tid har Bianca Kronlöfförsökt få tillbaka kontot.

- Det är väldigt sorgligt för mig som privatperson med alla minnen, säger hon.

2014 blev superstjärnan Rihanna avstängd från Instagram vilket skapade stora rubriker.

Känner du dig som Sveriges Rihanna?

- Haha! Jag känner mig ärad att du gör den jämförelsen. Men jag får nog både ta ett gäng sånglektioner och bli bättre på att dansai så fall.

Fixade nytt konto

Nu har hon i stället skapat ett nytt konto.

- Det svåra med Instagram är att de inte riktigt går att kontakta. Jag har använt de vägar som finns. Jag känner att jag behöver det i mitt arbete plus att det är roligt med sociala medier, säger hon och tillägger:

- Det är ju underligt att det är så att man kan ha konton som heter "JävlaHora" och riktiga mobbningskonton och bilder med regelrätt porr. Men det jag lägger upp är ju typ att jag har ett stökigt hem, säger hon.

ANNONS

Här är hennes nya konto:

ANNONS