Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stina Wollters ilska mot TV4: "Fruktansvärt beklagligt"

I "Let´s dance" i TV4 skämtades det flera gånger om Johannes Brosts vikt. Det reagerar Stina Wollter starkt på, skriver Expressen: "Det tycker jag är helt åt helskotta helt enkelt. Så får man inte göra", säger hon till tidningen.

Under skärtorsdagens avsnitt av "Let's dance" i TV4 skämtade programledarna om Johannes Brosts, 70, vikt. Nu reagerar Stina Wollter, skriver Expressen.

Programledaren David Hellenius, 43, sa bland annat att Johannes Brost gått ner 5 kilo och därmed tappat halva sin vikt. I ett inslag försökte han tvinga skådespelaren att äta tårta. När resultaten räknades fick Johannes Brost frågan om vad det skulle innebära att lämna dansprogrammet.

– Jag skulle bli väldigt ledsen för att sluta dansa, det skulle vara fruktansvärt för då skulle jag gå upp 5 kg igen, sa skådespelaren då.

– Ja usch vad du skulle se ut. Tjocka, tjocka, Johannes, skämtade David Hellenius.

"Så får man inte göra"

Nu reagerar Stina Wollter, 52, på skämten och säger till Expressen att det är tråkigt att man använder ordet "tjock" som det mest förfärliga man kan vara med om. 

– Det tycker jag är helt åt helskotta helt enkelt. Så får man inte göra. Enligt BMI är jag en av de tjocka och jag stod där. Det är inte okej, säger hon till tidningen och fortsätter;

– Jag tror inte det är någon som försöker vara elak utan så är det med smalhetsnormen, det bara slinker ur. Folk pratar så. Och det är fruktansvärt beklagligt helt enkelt, att det absolut finaste är att vara smal. Det går att vara fantastisk på miljarder olika sätt.

Till tidningen säger Stina Wollter att hon inte tar åt sig personligheten och menar att kampen fortsätter mot utseendefixering och snäva normer.

TV4: "Jättetråkigt"

Anika Beclijevski, exekutiv producent för "Let's dance" i TV4, säger till tidningen att många tränar mer än vad de gör i vanliga fall vilket leder till att de tappar i vikt och att Johannes Brost själv valt att skoja om det.

– Det är jättetråkigt om Stina upplever det på det viset. Vi tycker dock inte att inslaget bidrar till kroppshets.

Johannes Brost fick lämna

Skärtorsdagens avsnitt hade ett kärlekstema där dansarna skulle tillägna sitt nummer till en person de älskar. Men Brosts american smooth räckte inte till och han och Jasmine Takacs blev det första paret att åka hem under påskhelgen. Även om skådespelaren var besviken, tog han utröstningen med lugn.

LÄS MER: Johannes Brost åker ur "Let's dance"