Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stiko Per Larsson kommer framföra sitt bidrag "Titta vi flyger" under Melodifestivalens andra deltävling i Scandinavium.

Stiko Per tror på en skräll i Melodifestivalen

Dalmasen som gjort turnéer till fots med sin gitarr är veckans största underdog i Melodifestivalen. Själv har han betydligt större förhoppningar på sin egen genomslagskraft än spelbolagen.

Stiko Per Larsson är bidrag nummer fem i Göteborg med låten "Titta vi flyger". Sin plats i årets Melodifestival fick han genom tävlingen P4 nästa, tidigare Svensktoppen nästa. Bidragen som kommer till Melodifestivalen från detta system brukar det inte gå så bra för i tävlingen – hittills har inget av dem gått vidare från sin deltävling.

Men Stiko Per Larsson håller huvudet högt.

- Tidigare var Svensktoppen nästa en amatörtävling. Jag tror inte folk har tänkt på att många här i startfältet hade kunnat vara med i den tävlingen utan att det varit konstigt, säger han till TT.

- Jag vet att jag blir bedömd efter en annan skala. Jag känner att jag har en del att bevisa, men det är drömläge för mig.

Stiko Per Larsson har i flera år gjort turnéer till fots och har spelat på såväl festivaler som hockeymatcher. Han berättar att han har gjort nästan hundra spelningar om året.

TT: Hur känns det att ha oddsen mot sig?

- Jag hoppas och tror att jag kommer kunna skrälla faktiskt. Jag är toknöjd med min låt och känner att jag har ett bra stöd hemifrån och utifrån.

Melodifestivalens andra deltävling sänds i SVT1 klockan 20.00 i kväll.