Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Stephen Kings hyllning till Sverige

På Facebook hyllar stjärnförfattaren Sverige: "Så här ska man sälja böcker! Sverige äger!", skriver Stephen King.

"Now this is the way to sell books! Sweden rocks!". Så skriver författaren Stephen King i ett inlägg på Facebook tillsammans med en bild där en docka står vid skyltfönstret med gul regnjacka och en röd ballong. Uppställningen är från en scen i skräckfilmen "Det" som är en stor snackis just nu. Inte minst för svenska Bill Skarsgårds insatts som mördarclownen.

Stephen King har tidigare hyllat lanseringen av "It" – nyinspelningen av hans skräckklassiker "Det" från 1986. I en marknadsföringsfilm säger sig skräckförfattaren ha blivit så glatt överraskad att han redan sett filmen två gånger.

– Jag hade förväntningar, men jag var inte förberedd på hur bra den faktiskt var. Den är annorlunda, men är ändå något som publiken kommer att relatera till, säger han.

"Skarsgård var fantastisk"

Stephen King har även berömt svenske Bill Skarsgård för rollen som den mordiske clownen Pennywise.

– Skarsgård var fantastisk som Pennywise, och han hade stora skor att fylla.

"Aldrig varit med om något liknande"

Butiken på bilden är Pocketshop på T-centralen i Stockholm. Och på något vis fick författaren syn på bilden som han sedan delade vidare.

– Det är superhäftigt och vi tycker det visar att vi jobbat på rätt sätt. Jag menar: Det är Stephen King. Stephen King! Vi har aldrig varit med om något liknande, säger Torbjörn Elbe, försäljningschef på Pocketshop till SVT Nyheter.

LÄS MER: Skarsgårds clown slår rekord