Årets "Bonde söker fru"-gäng – Andreas Sjöberg, Oscar Dieden, Nils Oredsson, Per Sundin, Erik Dieden, Erik Bäckman (representerad av en pappfigur), programledaren Linda Lindorff, Jennifer Erlandsson, Joakim Torstensson och Sigrid Bergåkra.

Starka känslor i "Bonde söker fru"

"Bonde söker fru" är tillbaka i TV4. Drama och starka känslor utlovas.

Efter tio år borde hon ha sett allt. Men inspelningarna av den elfte "Bonde söker fru"-säsongen innebar ordentligt huvudbry för Linda Lindorff.

- Det har varit så många vändningar och starka känslor på alla möjliga och omöjliga platser, säger programledaren.

Precis som under den dramatiska fjolårssäsongen har hon och resten av produktionsteamet tvingats bryta mot programformatets regler.

- "Bonde söker frus" framgång består i att vi får se bönder bli kära. Om det då finns anledning att tro att det är större möjlighet att kärlek uppstår om vi ändrar på vissa saker så måste vi göra det. Även om det blir rörigt och svårt, säger Linda Lindorff.

"Chockartad känsloresa"

Exakt vilka situationer som uppstår under säsongen är än så länge hemligt. Men även årets deltagare vittnar om en händelserik sommar ute på gårdarna.

- Det var en positiv upplevelse men det var också en chockartad känsloresa för mig. Jag trodde aldrig att det skulle vara sådana här stormar, säger hästbonden Sigrid Bergåkra om inspelningarna.

Hon kom med i "Bonde söker fru" genom att en vän anmälde henne.

- Jag hade kanske aldrig sökt själv. Det var en kollega som tyckte att jag skulle ta tag i situationen, att det var dags att hitta någon som kan leva med mig på gården, säger Sigrid Bergåkra.

Skogsbonden Joakim Torstensson berättar att han också blev anmäld till programmet av en vän.

- Första året de frågade tackade jag nej men nu kände jag att "vad fasen har jag att förlora", säger han.

"Rasande härligt"

En som däremot sökt själv är får- och skogsbonden Per Sundin.

Han syntes i programmet redan i fjol när hans dotter Hanna Sundin fann kärleken i Stefan Hildingsson. Deras starka kärlek gav honom hopp.

- Man fick ju verkligen se hur bra det kan fungera. Det var ju så otroligt rasande härligt med dem, det var nästan ofattbart, säger Per Sundin.

Det första avsnittet av "Bonde söker fru" sänds i TV4 på onsdag klockan 20.00. Då avslöjas det vilka fyra bönder som tittarna får följa i rutan.

Resterande bönder och deras jakt på kärlek kommer man att kunna följa i TV4 Play.