Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En konceptbild från "Star citizen". Pressbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Star citizen" får ny storinvesterare

Det jättelika gräsrotsfinansierade spelprojektet "Star citizen" har fått in nya storfinansiärer. Det uppger Chris Roberts, vd och ordförande för Cloud Imperium, som driver satsningen.

Clive Calder och hans son Keith Calder, som båda är aktiva i nöjesindustrin på olika sätt, går in med 46 miljoner dollar för tio procent av aktierna i bolaget, skriver Robers i ett öppet brev.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Roberts började samla in pengar till sitt projekt "Star citizen" 2012, med ambitionen att släppa ett färdigt spel 2014. Sju år och hisnande 211 miljoner dollar senare har projektet vuxit utanför alla breddar, och består nu av flerspelarspelet "Star citizen" och ensamspelarspelet "Squadron 42", som båda är långt i från färdiga.

Enligt Roberts väntas "Squadron 42" innehållsmässigt vara klart i slutet av nästa år, för att då först släppas i en tidig version (alfa) och i mitten av 2020 som en mer komplett, men inte slutgiltig, version (beta).

Roberts skriver också att 500 personer arbetar på spelen, och några av skådespelarna i "Squadron 42" är Henry Cavill ("Man of steel"), Gillian Anderson ("Arkiv X"), Gary Oldman ("Darkest hour") och Mark Hamill ("Star wars").

Pengarna som investerarna går in med ska användas för att marknadsföra "Star citizen" och "Squadron 42".