Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Staffan Westerberg. Arkivbild.

Staffan Westerbergs konst i retrospektiv

Konstnären, skådespelaren, regissören och dockmakaren Staffan Westerbergs verk ställs ut i en ny retrospektiv på Eskilstuna konstmuseum i sommar.

I utställningen visas hela Westerbergs konstnärskap bland annat genom hans figurer, objekt, rekvisita, skisser och texter.

- Jag började grina omedelbart när jag såg utställningen första gången. Den är så vacker! Pontus Lindvall som är curator för utställningen har gjort ett fantastiskt jobb. Det är som att han förstått mig bättre än någon annan och plockat fram olika sidor av allt jag har gjort, säger Westerberg i en intervju i Upsala Nya Tidning.

Föremålen som visas är från 1970-talet fram till i dag.

- Det är allt från stora rostiga saker och paraplyer som är dockor och hänger i taket till pyttesmå dockteatrar. Dockorna från "Lillstrumpa och Syster Yster" och "Vilse i pannkakan" är förstås med. (...) en annan glasmonter finns Vilse och Vilja, de är verkliga dyrgripar för mig.

Staffan Westerberg har under åren varit verksam inom en lång rad tv-, teater-, och radioproduktioner. För den breda publiken är han kanske främst känd för SVT-programmet "Vilse i pannkakan". 2011 och 2017 kom hans självbiografier "Elvaåringen" och Girafferna".

Utställningen visas den 26 juni–9 september, skriver Eskilstuna kommun på sin hemsida.