Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Stadsbyggnadskontoret vill nå unga – med Minecraft

I ett led att skapa nyfikenhet kring stadsplanering hos unga startar Göteborgs kommun en ny satsning med spelet Minecraft. – Vi behöver vara i de kanaler unga rör sig i, säger Christina Terfors som är pressansvarig på stadsbyggnadskontoret.

Svenskutvecklade datorspelet Minecraft har blivit en världssuccé och lockar människor i alla åldrar, världen över. Nu vill Göteborgs stadsbyggnadskontor använda spelet till att nå fram till en yngre målgrupp.

Medverkande kan bygga egna bidrag

Samarbetet sker tillsammans med Stadsbiblioteket ungdomsavdelning, Dynamo, och är en utmaning där ungdomar ska få bygga sin egen drömstad i Minecraft. Spelet är ett så kallad "sandlådespel" där spelaren själv bestämmer hur hen ska spela. Det går att utforska gator, byggnader och miljöer – men även bidra med eget material som till exempel ett tivoli på Heden.
– Vi vill väcka ett intresse hos unga göteborgare för stadsutveckling. Det är dagens unga som kommer att bo och verka i det framtida Göteborg. Det är också viktigt att unga blir nyfikna på de yrkesområden som finns inom stadsplanering, säger Agneta Hammer, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs kommun.

Då pågår utmaningen

Utmaningen startar den 19 maj och pågår fram till den 26 maj. Bidragen som skickats in kommer därefter att visas upp den 1 juni klockan 16.30 på Trappscenen, Stadsbiblioteket.
– Vi behöver vara i de kanaler unga rör sig i. Minecraft är ett perfekt verktyg som bygger på kreativitet. Med det vill vi skapa nyfikenhet för stadsplanering, säger Christina Terfors som är pressansvarig på stadsbyggnadskontoret.

För den som är nyfiken på att veta mer, kommer kommunen hålla ett informationsmöte på Stadsbiblioteket den 18 maj mellan klockan 17.30 och 19.00.

LÄS OCKSÅ: Hela Göteborg i Minecraft