Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stabila indieveteraner i Slottsskogen

Publiken är till en början tunn framför Pixies spelning på Azaleascenen på torsdagskvällen. En man ligger till och med ner och blundar bredvid gräsmattan där besökare stillar hungern med pizza. Frontmannen Frank Black, tidigare känd som Black Francis, är helt klädd i svart och bränner av många av bandets mest kända låtar.

"Wave of mutilation" får den tappra skaran framför scenen att hoppa och långsamt börjar publiken strömma till. "This monkey's gone to heaven" får till lite allsång i refrängen.

Pixies som många anser vara ett av 80-talets mest inflytelserika alternativrockband har behållit en status som hållit i sig stadigt sedan deras återföring 2004. Originaluppsättningen är dock inte helt fullständig, då basisten och sångaren Kim Deal hoppade av bandet 2013 och ersattes av Paz Lenchantin, som har lite svårt att göra sig hörd i Slottsskogen.

Höjdpunkten för publiken verkar ändå vara den näst avslutande låten "Where is my mind", (kanske mest känd från eftertexterna till filmen "Fight club"), som får ett par peppade killar att göra svanhopp över ett gäng i pizzadiket, in mot publikmassan.