Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Benjamin Ingrosso har problem med lysrören i sin scenshow. Under fredagens repetition strulade de igen. Arkivbild.

Stabil leverans av Ingrosso på två genrep

Sveriges finalist i Lissabon har ställt sig på den stora Eurovisionscenen för sjunde gången – för ett andra av tre genrep inför lördagens final. Ännu en gång satte Benjamin Ingrosso dansen, sången och kamerorna.

- Ingen är orolig, allra minst Benjamin, han väntar bara på att han ska få gå upp och köra igen, säger Karin Gunnarsson, Sveriges delegationschef, efter det första av totalt tre genrep före finalen i Altice arena.

Finalplatsen i Eurovision Song Contest är säkrad och det var en nöjd Benjamin Ingrosso som mötte den internationella schlagerpressen i den stora presskonferenshallen i arenaområdet.

- Jag blev överlycklig. När man tävlar i Melodifestivalen och går vidare känns det bra för en själv, men här går ju hela landet Sverige vidare. Så det känns som att man kan dela glädjen med så många andra liksom, säger Benjamin Ingrosso till TT.

Oddsen ändras

Han klättrade till en femteplats på oddsmakarnas listor direkt efter semifinalen och placerades då bättre än den norske storfavoriten Alexander Rybak – som rasade från andraplatsen på listan. Men oddsen ändras fram och tillbaka – även för Benjamin Ingrossos del. Natten mot finaldagen halkar Alexander Rybak efter, hos spelbolagen, med en nionde plats jämfört med plats sex för Ingrosso.

Ena genrepet inför semifinalen kantades av ett stort teknikstrul med ljusryggen vilket ledde till fördröjning och en framflyttad repetition för Ingrosso. Och strategin för att undvika tidsbrist var då att ljusriggen tidigare ska flyttas till scenen, förklarade delegationschefen Karin Gunnarsson.

Några sekunder extra

Vid fredagens första genrep dröjde det också lite längre tid än vanligt innan Benjamin Ingrosso kunde komma igång på scenen och framföra bidraget "Dance you off", vilket gjorde att det i arenan såg ut som att det blev pressat med tiden. Men enligt Karin Gunnarsson var extratiden före framträdandet efterfrågat från den svenska delegationens sida.

- Det är snabba byten så vi har sagt att det vore nice om man kunde förlänga tiden på något sätt, och ge honom några sekunder så att han hinner landa, säger hon till TT.

När TT når Benjamin Ingrosso efter det andra finalgenrepet säger han att det inte har varit några tidsmässiga problem för honom själv tidigare, men däremot för scenarbetarna.

- Det är bra att teknikerna får sin tid att kunna sätta ihop scenen, så de inte behöver tveka eller stressa sig fram.

Vinnaren av årets Eurovision Song Contest utses på lördag – finalsändningen börjar i SVT1 klockan 21.