Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets deltagare i 2019 års upplaga av "Mästarnas mästare". Övre raden: Staffan Olsson, Anders Södergren, Annelie Pompe, Kim Martin Hasson, Henrik Larsson. Nedre raden: Tommy Salo, Marita Skogum, Kjell Isaksson, Mikaela Laurén. Frånvarande: Carolina Klüft.

Stämningen på topp i nya "Mästarnas mästare"

Det har än en gång blivit dags för Sveriges folkkäraste före detta toppidrottare att göra upp om titeln "Mästarnas mästare". Men deltagarna själva pratar hellre om den trevliga stämningen än om tuffa dueller.

När långköraren "Mästarnas mästare" i mars återvänder för en elfte säsong förväntar sig nog ingen att tittarna ska svika. Annat var det 2009 när programmet sändes första gången, avslöjar programledare Micke Leijnegard vid en pressträff.

- Jag trodde inte på det. Ett gäng avdankade idrottare som skulle låtsas att vara intresserade av att vinna en sista titel, i tävlingar som vi hade hittat på dessutom. Nej, jag tänkte 'vi kan väl prova', säger Micke Leijnegard.

Men succé blev det, och inte bara bland tv-tittarna. Även deltagarna verkar uppskatta formatet där sportprofilerna får möjligheten att lära känna varandra mellan tävlingsmomenten.

"Sjukt avslappnat"

En av årets deltagare, handbollsspelaren Staffan Olsson, säger att det var den aspekt han såg mest fram emot. Deltagarna i hans grupp fick också mycket tid att umgås och kom nära varandra.

- Det var en fantastisk stämning från start egentligen, säger Olsson.

Hans rumskamrat, längdskidåkaren Anders Södergren, är inne på samma spår.

- Det var sjukt avslappnad stämning och vi hade kul trots att kameran var med hela tiden. Vi trivdes bra tillsammans.

"Glimten i ögat"

Men "Mästarnas mästare" är trots allt ett tävlingsprogram och när det var dags för kamp blev stämningen annorlunda och det spekulerades vilt om vad som skulle hända.

- Det märkte man på stämningen i bussen på väg till tävlingsplatserna, det sades inte mycket. Då var det fokus, säger Anders Södergren.

Fotbollsspelaren Henrik Larsson berättar att inspelningen i Grekland bjöd på ett intensivare schema än vad han hade förväntat sig. Och även han säger att det hettade till vid tävlingarna.

- Det är klart att när du har fem stycken som vill tävla och gärna vill vinna, så kan det bli lite tufft emellanåt. Men det var roligt och det var med glimten i ögat, säger Henrik Larsson.

"Mycket skratt"

Boxaren Mikaela Laurén är med i den grupp som tv-tittarna först får möta, tillsammans med bland andra friidrottaren Carolina Klüft och hockeymålvakten Tommy Salo.

- Det var så mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Att bara få lära känna de här andra idrottarna på riktigt, säger Mikaela Laurén.

- Det har varit otroligt mycket skratt, vi har haft skitkul tillsammans. Det är det jag kommer att ta med mig.

"Mästarnas mästare" säsong 11 har premiär den 10 mars i SVT.

Nytt för i år är att alla utslagna deltagare få en ny chans att delta i slutstriden genom programmet "Mästarkvalet", som sänds på SVT Play efter det ordinarie programmets söndagssändning.