Lindsey Buckingham har nått en överenskommelse i den stämningsansökan han lämnade in mot sitt tidigare band Fleetwood Mac. Arkivbild.
Lindsey Buckingham har nått en överenskommelse i den stämningsansökan han lämnade in mot sitt tidigare band Fleetwood Mac. Arkivbild.

Stämning mot Fleetwood Mac har nått lösning

I höstas lämnade Lindsey Buckingham in en stämningsansökan mot sitt tidigare band Fleetwood Mac. Nu har parterna nått en överenskommelse.

ANNONS
|

Det har stormat kring Fleetwood Mac under året. Den tidigare gitarristen Lindsey Buckingham, som med vissa uppehåll har varit med i bandet sedan 70-talet, tvingades plötsligt hoppa av gruppen. I höstas lämnade han därför in en stämningsansökan mot Fleetwood Mac, där han hävdade att han på grund av en utebliven turné beräknades förlora miljonbelopp i inkomst.

Nu verkar historien har fått en lösning.

I en intervju med CBS News tar 69-årige Buckingham bladet från munnen och berättar att han och bandet har nått en överenskommelse.

- Jag är tillräckligt nöjd med den. Jag gör inte det här för att vrida om kniven på något sätt, säger han, utan att återge några detaljer.

ANNONS

Enligt egna uppgifter berodde gitarristens sorti från bandet på en komplicerad relation med sångerskan – tillika hans tidigare flickvän och duopartner – Stevie Nicks. Trots att Buckingham tvingades bort från bandet stänger han fortfarande inte några dörrar till en återförening, även om han själv gissar han att tiden med Fleetwood Mac är över.

I stället planerar han att turnera med sitt solomaterial.

- Jag är inte någon som nödvändigtvis tycker om att se bakåt. Jag tycker om att se framåt.

TT-Reuters

ANNONS