Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Springsteen redo för midsommarfest i Göteborg

Under torsdag eftermiddag landade Bruce Springsteens plan på Landvetter. Dock utan huvudpersonen själv. Det visade sig att bandet rest i förväg och Springsteen väntas till stan först på fredag. - Det känns bra att vara tillbaka i Göteborg, säger Jake Clemons från E Street Band.

Snart är väntan är över. Strax innan tre på torsdag eftermiddag landade Bruce Springsteens plan på Landvetter flygplats. Enligt uppgifter till GP skulle Springsteen vara på plats i Göteborg redan då, men det visade sig att han i stället hade skickat sitt band i förväg. Själv åkte Bruce från Köpenhamn till England för att ladda upp inför midsommarfirandet.  Enligt hans uppgifter väntas Bruce Springsteen nu landa i Göteborg först i morgon, fredag.  

Vid 16-tiden gled delar av E Street Band upp framför Hotell Elite Plaza i svarta Mercedes och en van med mörkade rutor. De hälsade på fansen kort när de ropade "Lofgren" och "Mighty Max" och flydde sen undan spöregnet med sina väskor.

Strax efter ankomsten sågs Roy Bittan med fru gå ut på stan för att äta.

Även Nils Lofgren med fru passade på att använda den lediga eftermiddagen till att besöka Feskekörka där de köpte bland annat löjrom, dipp, knäckebröd, citron och svenska jordgubbar. Amy Lofgren var särskilt noggrann med att få tag i jordgubbar.

- Det ska bli jättespännande att testa allt det här, sa hon på vägen ut till GP:s reporter. 

Bruce Springsteen och hans E Street Band är framme vid de två första av totalt tre konserter på Ullevi i Göteborg.

Under onsdagen genrepade man för Ullevi med en spelning på Parken i Köpenhamn. Tidningen Expressen var på plats och deras recensent Anders Nunstedt berömde Springsteen för att piska upp ett bra party, men stannade ändå vid ett betyg på blott tre getingar.

"Till en början famlar Bruce Springsteen efter den röda tråden. Låtlistan känns spontan snarare än genomtänkt. Spelglädjen är det inget fel på, men 66-åringen har skämt bort oss så många gånger med sin dramaturgiska fingertoppskänsla att kraven är höga. Och den röda tråden är mest tydlig när han tappar den", skriver Nunstedt innan han också kommer med beröm:

"Set Bruce Springsteen och E Street Band saknar i idéer tar de så småningom igen i energi."

Väderprognoserna för helgen ser än så länge lite skakiga ut. På midsommardagen väntas ett lättare regn under kvällen och även på måndag ska det falla några millimeter nederbörd över Ullevi.

Springsteen har ju varit en flitig gäst i Göteborg under 2000-talet och har skaffat sig en del återkommande rutiner där just middag hos Mannerström, en båttur i skärgården och ett och annat träningspass brukar finnas på schemat. Sin vana trogen bor han och bandet med följe på Elite Plaza på Västra hamngatan.

I samband med besöket 2012 passade han dock på att gå på rock- och punkfestivalen West Coast Riot för att bland annat kolla in bandet Against Me med Jay Weinberg bakom trummorna. Unge Weinberg har hoppat in för pappa Max i E Street Band under ett mindre antal spelningar.

Rättelse: I en tidigare version av den här texten stod det att GP fått uppgifter om att Bruce Springsteen inte skulle komma under torsdagen från en vakt. Detta stämmer inte utan handlar om ett missförstånd från GP:s sida