Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sportlovstips för de kreativa

Musik, teater och animation är bara några av alternativen för den som hellre skapar än ger sig ut i skidbacken. GP listar de kulturella sportlovsaktiviteterna.

Sportlovsveckan är här vilket för många innebär snö, fart och utomhusaktiviteter. Men är man mer lagd åt det konstnärliga hållet finns det även en uppsjö av aktiviteter runtomkring Göteborg för att låta fantasin flöda, vare sig det handlar om musik, bild, teater eller skrivande.

Kulturhuset Blå Stället i Angered kan man på tisdagen prova på att göra animerad film. Oavsett ålder har man möjlighet att tillsammans med animatören Gunilla Gränsbo skapa figurer av papper eller potatis som sedan får liv med hjälp av en dator och kamera.

Är man mer sugen på att själv stå framför kameran kanske teater är ett bättre på alternativ. Det kan man testa på Teater Majornas samverkansförening på torsdagen där skådespelaren Rebecka Alverfors håller i en teaterworkshop för alla som är nyfikna på hur en skådespelare jobbar. Vill även själv bestämma över berättelsen kan man göra det på Blå Stället i Angered där man under onsdagen och torsdagen har möjlighet att prova på improvisationsteater.

För de mer musikaliska drar Popkollo igång på Stadsmuseet på tisdagen och pågår under fyra dagar. Alla tjejer mellan 12 och 16 år har där möjlighet att under en dag testa på att spela olika instrument och repa i band tillsammans med andra. Killar som vill spela kan besöka Majkens fritidsgård på fredagen där man i en professionell studio kan testa på att spela elgitarr, trummor och synth.

Och alla som hellre helst håller sig borta från scenen men ändå vill skapa berättelser kan göra det på Älvstrandens bibliotek på torsdagen. Där kan alla från 8 år under en berättarworkshop skriva, rita och skapa sina egna dagboksberättelser.

Fler tips på vad som händer under sportlovsveckan i Göteborg hittar du här: