Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spice Girls Wannabe görs om för jämställdhet

Ny video vill uppmärksamma ojämställdhet och vad kvinnor runt om i världen "really, really want".

Tjugo år efter att Spice Girls åstadkom global "girl power" med jättehiten Wannabe, så är låten tillbaka och har gjorts om för att uppmärksamma ojämställdheten i världen.

Videon visar upp artister från Indien, Nigeria, Sydafrika, Storbritannien, USA och Kanada och innehåller bland annat Bollywoodstjärnan Jacqueline Fernandez och R&B trion M.O. från London. 

Den berömda Spice Girls-videon har gjorts om för att uppmärksamma FN:s globala mål för utbildning, jämställdhet, lika lön för lika arbete, barnäktenskap och våld mot kvinnor. 

- Jag tycker det är en underbar idé, säger Victoria Beckham till The Guardian. 

- Hur fint är det inte att 20 år efter Spice Girls så används girl power för att uppmuntra och stärka en helt ny generation? Videon har släppts av Project Everyone som är en kampanj för att utrota fattigdom, orättvisa och klimatförändringar. Förutom att visas på Youtube kommer filmen även att dyka upp på biografer runt om i världen. Videons regissör, MJ Delaney, säger att den handlar om en modern version av girl power. 

- Spice Girls var en grupp bestående av olika kvinnor som blev starkare genom sin gemenskap. Det är dessa skillnader vi vill fira i filmen medan vi visar att det finns vissa saker som varje kvinna verkligen, verkligen vill ha.