Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvintetten The Spice Girls avslöjar planer på att åter jobba tillsammans. Arkivbild.

Spice Girls bekräftar planer på återförening

Gruppen som myntade uttrycket "girlpower", Spice Girls, planerar att jobba tillsammans igen, avslöjar medlemmen "Mel C".

På sociala medier delade bandmedlemmen Geri Halliwell en bild på samtliga fem originalmedlemmar – Victoria "Posh" Beckham, Geri "Ginger" Halliwell, Emma "Baby" Bunton, Melanie "Scary" Brown och Melanie "Sporty" Chisholm – med texten:

"Härligt att se tjejerna. Girlpower lever och mår bra."

På lördagsmorgonen bekräftade medlemmen Melanie "Mel C" Chisholm planerna på en Spice Girls-comeback i ett radioprogram enligt BBC.

- Det var underbart att träffas. Vi pratade om möjligheter och idéer för framtiden... men det är i det tidiga stadiet och inget är hugget i sten, så det blir inget större tillkännagivande, förklarar "Mel C" till programledaren Dermot O'Leary och tillägger:

- Men det är underbart att vara tillbaka i Spiceworld och se reaktionerna, det är fantastiskt att veta att folk där ute fortfarande bryr sig.

Popgruppen träffades hemma hos i Geri Halliwell i London under fredagen. Gruppen har inte setts tillsammans sedan OS-avslutningen i London 2012, då de senaste uppträdde offentligt allihopa.

Nu siktar grupper åter på att sprida "girlpower" tillsammans.

- Vi vill ge människor kraft. Det är så mycket negativt som händer runtom i världen hela tiden, och vi känner att Spice Girls alltid var roligt, säger Melanie Chisholm.