Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi gav varandra danser som man gjort tidigare, annars hade man känt att man satt krokben på varandra", säger Daniel Norberg.

Spelevink möter Herkules i "Let's dance"

Nu ska "Let's dance" avgöras – och det är två väldigt olika dansare gör upp om den ärofyllda glasskon.

Finalen är nära, spänningen har nått sin högsta punkt och deltagarna gör sitt yttersta för att förbereda sig inför den sista dansen.

- Det är jobbigare att komma till final och förlora, än att bli femma eller sexa. Om man kommer tvåa är det som att man "inte vann", säger Daniel Norberg om nerverna inför fredagen.

Förra veckan blev han förste man till final efter att ha charmat både juryn och tittarna. Därefter väntade ett par långa sekunder, innan även Jon Henrik kunde pusta ut och göra honom sällskap.

- Det var pirrigt att stå där mot Gunde. Men jag behöll lugnet, man ska inte stressa upp sig i onödan, säger Jon Henrik Fjällgren.

Hyllar Moder Jord

Hans lugn genomsyrar även ett av fredagens dansnummer. Med urkraften från hans jojk och rörelser som symboliserar kärlek, tacksamhet, styrka och respekt, vill han få fram ett budskap:

- Det är ett hyllningsnummer till Moder Jord för att visa tacksamhet över livet. Man ska vara rädd om djuren och naturen och alla krig ska vara borta, det är så jag vill att världen ska se ut. Ganska djupa saker, säger Jon Henrik Fjällgren.

Inför finalen har de ställts inför en lite speciell utmaning: Jon Henrik Fjällgren har valt en dans åt Daniel Norberg, och vice versa.

- Idén är att vi byter en dans med varandra. Så en dans som vi har gjort tidigare får vi ge till Jon Henrik, med samma musik och samma koreografi, säger Daniel Norberg som gav konkurrenten en samba och fick en quickstep tillbaka.

- Det här blir Daniels sista dans så jag ville ge honom något som han kan skina med, säger Jon Henrik Fjällgren.

De enas om att finalen ska vara rolig – inte ångestfylld.

- Vi gav varandra danser som man gjort tidigare. Vi är snälla helt enkelt, det kommer man längst med, säger Daniel Norberg.

Olika styrkor

Finalisterna säger själva att de är varandras motsatser: Daniel är den sprallige showaren, Jon Henrik den lugne och starke.

- Det är stora kontraster vilket gör det väldigt osäkert vem som kommer att vinna. Vi är så olika att man inte kan jämföra sig, säger Daniel Norberg.

TT: Vad har ni för tips till varandra då?

- Gör allt du kan. Tänk inte att utgången är det viktigaste, huvudsaken är att det blir ett minne för livet, säger Jon Henrik Fjällgren.

- Du har redan visat att du kan teknik, så kör bara på feeling i stället, säger Daniel Norberg.

"Let's dance"-finalen sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.