Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Spela de här låtarna ikväll, Håkan!

GP:s nöjesredaktör Fanny Wijk drömmer om tio Håkan-doldisar i helgens låtlista, när arenakraven kan läggas åt sidan för en stund.

Dom dimmiga dagarna

"Dagarna kanske inte var bättre förr, men de var väldigt mycket mer dimmiga. I alla fall för en del av oss", sa Håkan på Way out West 2010 när han spelade sin debutskiva från a till ö. Sista spåret må vara dimmigt men det är också perfekt tonårsdesperation, trumpet och allsångspepp i natten

Rockenroll blåa ögon - igen

En av hans allra, allra finaste låtar som han mig veterligen inte har spelat live sedan... 2008? Det är dags igen, snälla Håkan!

Trubbel

Jag är så glad att Håkan släppte EP:n Luften bor i mina steg alldeles i begynnelsen av sin karriär. Det hörs ju så tydligt i hans sång. Olle Adolphsons Trubbel är min favorittolkning, en nästan hypnotiserande berättelse, mer hoppfull än Monica Zetterlunds, men det är ändå 100 % melankoli i den där trådgårn.

13

På tal om covers hade jag inte heller haft något emot om Håkan, kanske ensam med gitarr, drog till med sin version av Big Stars fantastiska Thirteen. 

Fade Away

"Det här är Håkan, han är min kompis", sa Freddie Wadling när han gästade på Ullevi 2014. Många är vi som saknar honom, men spelar Håkan Fade Away, som de sjöng tillsammans på Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått, kanske han känns lite närmre oss för en stund.

LÄS MER: Fansens önskelåtar för helgens spelningar

Himmel blå, himmel blå

För lite garanterad dansfest! B-sidan till Gullbergs kaj är verkligen alla Håkan-pepplåtar nerkörda i en mix på under tre minuter.

Dom fyra årstiderna

Nej, vi pratar varken Vivaldi eller pizzan utan låten från Försent för Edelweiss som jag undrar om han någonsin spelat live? Augustifamiljen kan helt klart förvandla denna till en låtfest utan dess like, långt bort från ett novembergrått Sverige.

Långa vägar

En släthyad Håkan sjöng Långa vägar i Nyhetsmorgon 2009, sedan vet jag inte var den tog vägen? Kom tillbaka till oss, vill skriksjunga om Älvsborgsbron igen.

Livets teater

"När man är yngre vill man ha åldern, när man är äldre vill man ha elden" sjunger kören i Livets teater, en av de bästa låtarna från Det kommer aldrig va över för mig. Jag längtar efter att höra den på en scen!

Ingen oro, tjabo!

Nostalgi i all ära, men det är ju de nya låtarna från senaste skivan som ska stå i fokus i kväll. Detta är min favorit. Så nära Disneyland vi kommer i Scandinavium.