Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den nu 58-årige Kevin Spacey anklagas för att ha försökt förföra en 14-årig pojke på 80-talet. Arkivbild.

Spacey kommer ut efter sexanklagelser

Den amerikanske filmstjärnan Kevin Spacey ber nu om ursäkt till skådepelaren Anthony Rapp, som anklagar honom för sexuella närmanden när Rapp bara var 14 år. Samtidigt kommer Spacey ut som homosexuell efter år av rykten.

Texten börjar under tv-inslaget

 

Anthony Rapp, som just nu är aktuell i tv-serien Star trek: Discovery berättar om händelsen i en intervju med Buzzfeed. Enligt Rapp blev han 1986 hembjuden på fest hos den då 26-årige Spacey när de båda spelade i olika Broadway-uppsättningar. Spacey ska då ha burit Rapp till sin säng och lagt sig ovanpå honom innan den 14-årige skådespelaren lyckades göra sig fri och kunde lämna lägenheten.
 

Kommer ut på Twitter

Kevin Spacey svarar på anklagelsen på Twitter. Han skriver att Rapps berättelse gjort honom förfärad, men han säger sig inte minnas händelsen. "Men om jag uppförde mig på sättet han beskriver är jag skyldig honom en uppriktig ursäkt", skriver han.

Vidare säger Kevin Spacey att anklagelserna har fått honom att närma sig andra saker i sitt liv och för första gången berättar han öppet om sin sexuella läggning. "Jag har älskat och har haft romantiska möten med män genom livet och nu väljer jag att leva som en homosexuell man", skriver han.
 

"Inget ursäktar"

Kritiker menar dock att Kevin Spacey försöker flytta fokus från anklagelserna genom att komma ut. "Fortsätt fokusera på Anthony Rapp. Var offrets röst", twittrar skådespelaren Rose McGowan, som var en av de första kvinnorna som vittnade om filmmogulen Harvey Weinsteins framfart mot unga kvinnor.

"Det finns inget som ursäktar eller förklarar bort övergrepp mot ett 14-årigt barn", skriver journalisten och hbtq-aktivisten Dan Savage på Twitter.