Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Späckad konsertvecka med humor

Den här veckan präglas förstås av festivalen Way Out West, men även utanför Slottsskogen finns det gott om festligheter.

Way Out West

På torsdag är det dags igen när Göteborgsfestivalen slår upp portarna i Slottsskogen. I år lockar man med artister som Frank Ocean, Lana Del Rey och Angel Olsen.
Men en av årets mest intressanta akter hittar ni faktiskt på festivalens klubbsektion Stay Out West. Hurray for the Riff Raff heter det amerikanska bandet som förmodligen kommer att göra en av helgens bästa spelningar. Med det nysläppta albumet The Navigator har singer-songwritern och frontfiguren Alynda Lee Segarra och hennes bandmedlemmar visat att de är bland världens bästa popkompositörer. 

Värt att slå ett slag för är också hipsterrockaren Mac Demarco som spelar på Azaleascenen på fredag. Kanadensaren som släppte sitt tredje album i år har ett riktigt saftigt låtmaterial för sin ålder, och brukar dessutom vara en fröjd att se live.

För den som missade Eva Dahlgrens fantastiska gästspel på Håkan Hellströms Ullevi-konserter kommer också en chans till. Vid lunchtid på lördag kliver hon upp på Linnéscenen och visar var skåpet ska stå. 

Tid och plats: Hurray for the Riff Raff, Pustervik, lördag 23.00.

Mac Demarco, Azaleascenen, fredag 16.30.

Eva Dahlgren, Linnéscenen, lördag 12.45.

För dig utan armband

Orkar du inte bry dig om Way Out West? Lugn, det finns fler musikupplevelser att insupa i veckan. På tisdag har du till exempel chans att se en riktig legend. Musikern och producenten Daniel Lanois har jobbat med artister som Bob Dylan, Neil Young och Emmylou Harris. Nu lirar han på Pustervik med Slowgold-stjärnan och Göteborgsprofilen Amanda Werne.

På torsdag bjuder Liseberg på musikalisk humor. Grotesco-stjärnan Per Andersson går loss på Taubescenen och det utlovas både musik, humor och kupletter. Eller som det står i evenemangets presstext: "Vad som helst kan ju hända när man sätter Per Andersson på en scen".

Tid och plats: Daniel Lanois + Amanda Werne, Pustervik, tisdag 19.00.

Per Andersson + Lisebergsorkestern, Taubescenen, torsdag 20.00.

På tv

Om du planerar att hålla dig hemma helt och hållet så behöver du inte ha tråkigt för det. På torsdag visar SVT1 The Beatles-dokumentären Eight Days a Week, som släpptes förra året. Dokumentären är en noggrann djupdykning i bandets tidiga år. Intressant populärhistoria även för den som inte är Beatles-fan, och för den insatte finns faktiskt ett par nya kunskaper att inhämta.

Redan på tisdag visas filmen om konstentusiasten Peggy Guggenheim i SVT2. En snygg dokumentär om en av konsthistoriens mer intressanta karaktärer.

Tid och plats: The Beatles – Eight Days a Week, SVT1, torsdag 20.00 (repris, fredag 14.35).

Peggy Guggenheim – beroende av konst, SVT2, tisdag 22.10.