Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Soul Kitchen fyller nya dansgolv

Filmen Soul Food blev startskottet till Soul Kitchen – klubben där mat och musik går hand i hand och alla dj:s är klädda som kockar. Det här är klubbens fjärde år och i dag är det säsongspremiär på Trädgår’n.

- Jag har spelat soul och funk sedan 2000 och har länge velat göra en sådan kväll. Och så såg jag filmen Soul Food och det kändes helt självklart att klubben skulle heta Soul Kitchen, säger Sihel Zigai, som är klubbens arrangör. 

Referenserna till mat är många, inte minst med klubbens slogan "We feed your soul". Alla dj:s har kockkläder och kallar sig för musikkockar och de kokar ihop de bästa musikrätterna till hungriga människor som gillar funk, soul, acid jazz och disco. 
Sihel Zigai menar att det finns mycket gemensamt med matlagning, eftersom målet är att servera musik med samma passion och nytänkande som en bra kock gör. 

- Soul food finns ju i alla länder och då kom tanken om att all den där musiken också görs i alla länder, så jag ville hitta kopplingen mellan maten och musiken, från alla världens hörn.

2012 hade Soul Kitchen sitt första event, då på Stora Teatern. Intresset var stort och biljetterna tog slut snabbt. 

- Det bekräftade att det finns ett intresse i stan. Det finns andra som gör liknande saker, men som fokuserar mer på disco. Vi är inne på renodlad funk som vi blandar upp med nya grenar som har kommit ur den.

Soul Kitchen har premiär i kväll och kommer att hållas under tre torsdagar i juli. I år blir det inget särskilt tema på maten, den står Trädgår’n för. I stället har man satsat på drinkar som döpts efter bland andra Diana Ross och Jamiroquai. 

- Den här sommaren vill vi gå tillbaka till grunden och skapa ett dansgolv där vi fokuserar mer på Soul Kitchen som enbart klubb. Alla som är kvar i Göteborg under sommaren ska ha ett bra dansgolv.

Förra året hade Soul Kitchen ett annat event på Trädgår’n. De ville göra ett statement genom att visa att det finns en publik för funk i Göteborg och hade bokat in The Brand New Heavies, men bara tre dagar innan spelningen splittrades bandet när sångerskan och trummisen hoppade av. 

Så kan man inte göra, tyckte Sihel Zigai, eftersom det redan fanns ett kontrakt skrivet. Han bad om att få komma i kontakt med bandet, och hörde av sig till N’dea Davenport, bandets originalsångerska som numera bor i Tokyo.

- Jag pratade med henne på Skype en hel natt och övertalade henne. På något sätt lyckades vi få hit henne, och bandet fixade en annan trummis. Det var ett helvete men vi gjorde det för att vi ville leverera det vi lovat. Resultatet blev att de som kom fick se bandet i originaluppsättning, så man kan säga att allt händer av en orsak.